sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Unicorn -synttärit + linkkivinkkejä leivontaan


Viime viikonlopun Helsingin reissulta lähetin yksitoistavuotiaalle synttärisankarille viestiä ja kyselin, haluaisiko tuliaisina jotain synttärijuhlia varten. Hän valitsi yksisarvislautaset ja siitä se sitten lähti. Synttäreiden suunnittelu meinasi aivan karata käsistä, kun aloin ideoida, mitä kaikkea yksisarvisiin liittyvää voisin leipoa. Maanantaina jo soittelinkin hätäisesti Inspiraatio -kaupan Saaralle tarvikkeista, joita ei meidän alueelta tietääkseni kaupoista löydy ja posti ehti vielä viikonlopuksi perille.

Synttärivalmistelut ovat mukavaa hommaa, mutta aikaa tiesin jo etukäteen olevan liian vähän kaikille visiolleni. Synttäriaamusta en olisi selvinnyt ilman äitini siivous-, isäni ja veljeni paljunlämmitys- ja siskoni jalkapalloturnausapua. Leivonnaiset tuli koristeltua vähän hätäisesti ja kattaus oli valmis vasta noin tunnin päästä siitä, kun vieraat olivat saapuneet - onneksi he olivat vain sukulaisia ;)

Myöhemmin illalla katettiin pöytä uudelleen tytön koulukavereita varten. Silloin olin jo paremmin aikataulussa ja pääsin lopulta jopa aika helpolla juhlien ajan, kun sankari itse vastasi ohjelmasta ja tytöt viihtyivät keskenään paljussa pari tuntia.

Tarjolla oli sateenkaarikakku yksisarviskoristelulla, sateenkaarimuffinsseja, valkosuklaadonitseja, kakkutikkareita ja mutakakkua sekä tietenkin karkkeja ja sipsejä kaikissa sateenkaaren väreissä. Linkit ja vinkit alla.




Sateenkaarikakun tein K-ruoka-sivuston ohjeella (klik). Pohjia sai ainakin meidän uunilla paistaa pidempään kuin ohje antoi ymmärtää, joten paistamiseen sai yhteensä varata reilusti aikaa. Kakusta tuli yllättävän hyvä, vaikka pohjat yksinään näyttivät värien takia kyllä aivan kumisilta.

Koristelua varten tein yksisarviselle korvat ja sarven valkoisesta sokerimassasta. Sarven värjäsin Inspiraatio-kaupasta saamallani kultaisella spray-maalilla, jolla sai oikeasti kultaisen sävyn toisin kuin aikaisemmin ostamillani muka kultaisilla sokerimassoilla. Yksisarviset silmät ovat mustaa sokerimassaa. Harjan pursotin pastaväreillä värjätyllä kermalla. Pursotusta varten valmistin kerman Kinuskikissan ohjeella eli sekoitin joukkoon vaniljakreemiä, joka tekee kermasta kiinteämpää. Linkki ohjeeseen tässä. Yksisarviskakun koristeluun löytyy paljon ohjevideoita Youtubesta, kun hakeaa Unicorn cake -nimellä


 

Muffinsit tehtiin tyttäreni ystävän ohjeella, hän oli tehnyt vastaavia omiin juhliinsa kesällä. Pohjalla oli ihan tavallinen muffinitaikina, joka värjättiin eri väreillä. Päälle pursotettiin värjättyä kermaa. Kerma jaettiin kolmeen eri osaan, jokainen värjättiin samasilla pastaväreillä erikseen ja sen jälkeen eri värit laitettiin samaan pursottimeen. Sieltä ne sitten levittyivät rinnakkain sopivan epäjärjestelmällisesti.


Oma suosikkini tarjoiluissa olivat uunissa paistetut donitsit. Donitsitaikinan tein Annin uunissa -blogin ohjeella (klik), mutta kuorrutuksena on ihan vain sulatettua valkosuklaata, johon donitsit dippasin. Minulla on donitsien tekoa varten sydänvuoka, mutta kaupoista saa myös perinteisen donitsin muotoisia donitsipeltejä. 




Hempeät yksisarvisservetit ovat niin ikään Inspiraatio -verkkokaupasta.


   


Unicorn -cookie popsit valmistuivat luotto-ohjeellani (350g murskattuja Domino-keksejä, 150g tuorejuustoa ja 2 rkl tomusokeria sekoitetaan keskenään tasaiseksi massaksi). Taikinasta pyöritellyt pallot laitetan jääkaapiin jäähtymään ja kovettumaan. Kovettuneet pallot dipataan tikun kanssa valkosuklaaseen ja koristellaan halutulla tavalla. Itse tein näille sarvet, korvat ja muutamat tähdet sokerimassasta ja piirsin silmät kovettuneelle valkosuklaalle.



  
Näiden lisäksi tarjolla oli helppo ja herkullinen mutakakku Valion ohjeella (klik).
Jos haluaa hyvää ja herkullista, niin kaikista näistä tämä on ehdottomasti paras ja varmin valinta. Sopii juhlaan kuin juhlaan ja maistuu kaikille.


Kilpailuina tällä kertaa oli sankariin liittyvä tietokilpailu, Twister-turnaus ja perinteinen tuolileikki. Voittajat saivat palkinnoiksi My little pony -pezit.


...ja edelleen oli jääkaappi täynnä. Taitaa riittää huomiseksi opehuoneeseen taas vietävää...

6 kommenttia:

  1. Taisin ihastella tuota kakkua jo instassa, ihana 💕

    VastaaPoista
  2. Ihanat juhlat ja koristelut, herkkujakin monenlaista! 😊 Noita cakepopseja olen halunnut tehdä jo kauan, joku päivä yllätän lapset! 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Cake popsit on ainakin meillä lasten suosikkeja, niitä tytöt ehdottomasti halusi juhliin. Kannattaa kokeilla!

      Poista
  3. Ilopilleri blogin Taru tykkäisi tällaisista synttäreistä, hän kun tykkää yksisarvisista :)
    Aivan ihanat synttäritarjottavat, tuo kakku näyttää ihanalta <3

    VastaaPoista
  4. Aikamoinen lisäainepommi lapsille.

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!