lauantai 1. syyskuuta 2018

Tuunailtu koulupöytä ja muita kuulumisia tokaluokkalaisen aulaan tehdystä huoneesta


Vaikka kesä vierähti pääosin ulkona tai ehkä pikemminkin koska, sain pari sisustusprojektia kesän aikana saatettua loppuun. Toinen niistä oli tokaluokkalaisen koulupöydän maalaus ja nuppien vaihto. Aiempi valkoinen maalipinta oli alkanut tulla tiensä päähän ja sotkuja oli siellä täällä, joten hioin pihalla vanhat maalit pois ja maalailin autotallissa uuden erilaisen sävyn pintaan. Yhdessä välissä maalasin kaiken valkoisella ja tässä samaisessa huoneessa oleva vaaleanharmaa puusohva oli siitä jo iso poikkeus. Nyt päätin kuitenkin kokeilla Jean d'Arcin Vintage Paint -maaleista sammaleenvihreää sävyä, se kun pikkuneidille mieleinen ja toi vähän vaihtelua huoneen ilmeeseen. Siihen voi onneksi helposti yhdistää kaikki jo olemassa olleet vaaleanpunaiset yksityiskohdat kuten tekstiilit, ja jotain samansävyistä vihreääkin huoneesta ennestään löytyi.

Maalauksen jälkeen oli haasteena löytää sopivat nupit, jotka miellyttäisivät kaiken lisäksi sekä minun että huoneen asukkaan (tokaluokkalaisen pikkuneidin) silmää. Aikansa pöytä odotteli ilman nuppeja, kunnes netissä tulivat nämä valkoisen "bambi"-vetimet vastaan. Täytyy nauttia, kun yksi on vielä lapsi ja hänelle kelpaa tällainen hempeä lapsenomainen sisustus. Kohta varmaan ollaan siinä tilanteessa, että kaikille kolmella on pelkistetty mustavalkoinen teinihuone.

Tokaluokkalainen asuu edelleen yläkerran aulassa, joka on vain verhoilla rajattu hänen huoneekseen. Aika ajoin kuuluu nurinaa siitä, ettei huoneessa ole ovea, mutta pääasiassa hän on edelleen huoneeseen tyytyväinen. Huoneen hyvä puoli on sen viehättävyys. Esimerkiksi tuo iso ikkunalauta on niin ainutlaatuinen, ettei sellaista ihan jokatytön huoneessa ole. Ja onpa tähän saatu puolapuutkin mahtumaan seinälle. 

Aurinkoista viikonloppua!
Jospa lähtisin pihalle seuraavaa projektiani hiomaan.



 






2 kommenttia:

 1. Ihana työpiste tokaluokkalaiselle. Täällä juuri eilen pohdittiin, miten kuopuksen työpiste saadaan mukavasti mahdutettua. Ostetaanko jotain väliaikaista vai sijoitetaanko pysyvämpään ratkaisuun.
  Ihanan söpö tokaluokkalainen kuvissa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se miettiminenkin on aika mukavaa puuhaa ja lapselle tärkeää se oman paikan saaminen ❤️ Kiitos!

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!