lauantai 13. helmikuuta 2016

Siivouspäivä


Olisihan se ihana, jos saisi viikkosiivouksen tehtyä aina perjantaina - tai jopa torstaina - ja viikonloppuna olisi aikaa vaan nauttia. Käytännössä meidän nykyisillä aikatauluilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin aloittaa siivous lauantaiaamuna. Alkuviikon harrastusten täyteisten iltojen jälkeen on töissä pari pidempää päivää ja perjantaina vielä tytön tanssituntikuskausta lähes suoraan työpäivän päälle. Kun sieltä kotiutuu, on ihan valmis vaan lösähtämään sohvalle katsomaan Voicea perheen kanssa ja nukkumaan pitkät yöunet, joiden voimalla saa kodin viikon mittaan kertyneen kaaoksen taltutettua.

Tänään siivous on sujunut harvinaisen rauhassa. Mummo ja vaari tulivat meille yllättäen viikonloppuvieraiksi ja lähtivät lasten kanssa uimahalliin ja shoppailemaan. Mies lämmittelee paljua lumitöiden lomassa. 

Käsityökärpänen on puraissut minua pitkästä aikaa. Synttärilahja siskolle pitäisi viimeistellä illan aikana ja sen jälkeen houkuttaisi päästä neuletyynyn ja tilkkupeiton ompelun pariin. Kevät ja valo taitavat tehdä tehtävänsä, kun samalla myös pari pientä remppajuttua alkaa viritä mielessä. Katsotaan, mihin kaikkeen tämä aika taas riittää.

Huomenna joka tapauksessa juhlistetaan omalla porukalla mummon, vaarin ja tällä viikon synttäreitä viettäneen tädin kanssa.

Ihanaa ystävänpäiväviikonloppua!

13 kommenttia:

 1. Hauskaa iltaa paljussa ja mukavaa ystävänpäivää huomenna! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 2. Tuo koristepuu on tutun näköinen. Äitini on tehnyt noita itse, ja meidänkin kotoa sellainen ihana löytyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, vielä ihanampi varmasti itsetehtynä. Minä sain tämän ostettuna tuliaisena.

   Poista
 3. Voi miten kaunista!
  Hyvää ystävänpäivää myös sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi - ja anteeksi viivästynyt vastaus. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Joo, ei ole meilläkään mitään mahdollisuutta hoitaa siivouspäivän velvoitteita viikolla, vaan harmittavasti pitää siihen hommaan uhrata osa viikonlopusta. Mutta minkäs teet - kotona ollaan vasta viideltä ja jokaiselle arkipäivälle on jollakulla joku meno. Vaikka toisaalta tykkäänkin siivoamisesta, niin olisihan se ihana nauttia viikonlopuista ilman imuria ja harjaa :) Välillä olen haaveillut siivousfirman palveluistakin, mutta ehkä se ei kuitenkaan ole minun juttu... Itseni tuntien siitä tulisi vain lisää stressiä ja paineita siivota ennen siivoojan tuloa.

  Kuvan uutta senkin paikkaa en ole tainnut nähdäkään - sopii tuohon hyvin ja on kyllä kaunis. Nautinnollista viikonloppua - juuri siivottu koti tuo siihen aina jotain pientä extraa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en vielä ole osannut siivousfirmaa tilata, vaikka välillä kyllä tuntuu, että jos vaikka kerran vuodessa saisi jonkun ulkopuolisen pesemään kaapinovet ja ikkunat ja muut sellaiset, joihin ei tunnu aika ja energia riittävän, olisi se luksusta.

   Poista
 5. Siis naapurista tuli tuo kommentti :) - MY

  VastaaPoista
 6. Itse olen ottanut torstaista siivouspäivän niin näin saan aloittaa viikonlopun vieton jo heti perjantaina kun suljen työmaan oven.
  Mulla tekis mieli kans tehdä jotain ihania käsitöitä mut en ossaa, helpot tyynyn ompelut onnistuu mut siihen se sit jääkin.
  Jep rempat on mielessä täälläkin, pääsisi vain alkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en oikein meinaa päästä hommissani alkuun. Kasa kankaita odottaa lattialla ja maalit on jo tuotu sisälle verran lattian maalausta varten. Ehkä huomenna ;)

   Poista
 7. Hyvää ystävänpäiväviikonloppua sinnekin! :)

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!