sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Vaaleanpunainen valtakunta

 
 Onkohan kaikilla maailman pikkutytöillä prinsessaikä? Ainakin meidän molemmilla neideillä se on ollut. Isommalla se alkoi joskus eskarissa tai ekaluokalla viimeistään mennä ohi. Pienemmän hempeilystä aion nauttia niin pitkään kuin sitä vielä kestää.

Vaikka Frozen ja Elsa ovat edelleen ihan ykkössuosikkeja, olimme molemmat tytön kanssa sitä mieltä, että kevään myötä vaaleanpunainen saa palata huoneeseen ja vaaleansininen tuodaan takaisin ensi talvena. Muutama päivä sitten esittelin huoneeseen ompelemani tilkkupeiton, johon aioin ommella kaveriksi viirinauhan ja tyynyjä. Varastossa oli kuitenkin niin paljon vaaleanpunaisia tekstiilejä, että toistaiseksi sisustin niillä. Katsotaan, käytänkö tilkkutäkistä jääneet palat vai jäävätkö odottamaan.

Viikonlopun aikana otin paljon kuvia meidän ruusuisesta valtakunnasta, koska yläkerta on tosi pimeä ja kuvien ottaminen arkena on vielä haastavampaa kuin viikonloppuna, jolloion pystyn käyttämään keskipäivän aurinkoa hyväksi. Kuvia tuli niin paljon, että päätin jakaa niitä useampaan postaukseen.

Tässä ensimmäisessä näette viime vuonna maalaamani isoisomummon vanhan puusohvan ympärille rakennetun uninurkkauksen, kotileikki ja peilipöytä jäävät huomiselle ja ylihuomiselle. Tykkään tästä  yläkerran aulatilaan tehdystä huoneesta niin paljon, että voisin itsekin muuttaa siihen asumaan.

10 kommenttia:

 1. Ihania nuo perintökalleudet!Niin nättejä nuo virkatut jutut!

  VastaaPoista
 2. Tosi mukavan näköistä ja erityisesti pisti silmään tuo lattialla oleva matto/peitto? Oletko itse tehnyt? Olisiko antaa ohjetta? Se on ilmeisesti tehty isoäidinneliö tekniikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsetehty on ja vinkkejä tekoon löytyy vanhasta postauksessa http://valkoinenkartano.blogspot.fi/2014/09/virkattu-tilkkumatto.html#.VtNMfPmLS1s

   Neliö ei ole ihan isoäidin neliö, mutta toimisi varmaan niilläkin.

   Poista
 3. Ihanan näköistä! Upeat virkkaukset! Meidän molemmilla tytöillä on ollut prinsessaikä. Vanhempi ei suostu enää mekkoihin, mutta nuorempi vielä kyllä :-) Olenkin myös yrittänyt ottaa nyt ilon irti viime hetkistä!

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo isoäidin neliöistä tehty matto <3
  Mukavaa sunnuntai-iltaa.

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!