maanantai 8. helmikuuta 2016

Ystävänpäiväkortteja askartelemalla


En ole vuosiin lähettänyt kenellekään ystävänpäiväkortteja, mutta nyt innostuin askartelemaan. Katsotaan, saanko näitä postiin saakka vai toimivatko vain malleina torstain kuvistunnilla. Oolisihan se kyllä kiva piristää muutamaa ystävää ja vaikkapa kummilapsia ihan oikeilla postikorteilla!

Ompelukone on ollut meillä esillä pari viikkoa lasten ompeluinnotuksen ansiosta. Niinpä päätin surautella sillä sydämiä kortteihin. Tämä onnistuu  hyvin lapsiltakin, ja ainakin meillä kaikki tykkäävät, kun saavat painaa ompelukoneen poljinta. Ompelussa on liimaamiseen verrattuna se etu, että sydän jää kauniisti lepattamaan. Samalla idealla olen nähnyt ainakin perhoskortteja.Ompelukonetta ei luokassa ole, mutta leikkaa-liimaa -idealla taidamme lähteä kortteja oppilaiden kanssa tekemään. Yksi vaihtoehto on kehystetty sydän vaikkapa  ylimpänä olevien korttien tapaan nuoteista leikattuna. Toinen ajatus on hyödyntää vanhoja aikakauslehtiä ja tehdä niistä sydänpuita tai muita kollaaseja.


Kolmas malli, jonka värkkäsin, oli Pinterestistä löytämäni hauskan idean mukainen. Taitoin A4-kokoisen paperin kaksin kerroin. Pidin vasenta kättä taitetun paperin päällä mallina siten, että peukalon ja etusormen kohdat jäivät taitetun reunan päälle. Leikkasin käden irti ja avattuna siitä muodostui sydän, joita nykyään näkee paljon käsillä tehtävän varsinkin nuorten kuvissa.

6 kommenttia:

 1. Ihania kortti-ideoita. Itse olen niin huone lähettämään kortteja, mutta yleensä muutaman aina askartelen työkavereille kuitenkin.
  Kiitos siis korttivinkeistä ja kivaa viikkoa muutenkin.

  VastaaPoista
 2. Ihania ideoita kaikki, mutta noita sydänkortteja vois pistää lapset ompelemaan :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykästyin tuohon nuotilliseen sydänkorttiin. Ehkäpä minun nuottipaperit pääsee myös ompelukoneen alle! Kiitos vinkistä ja ihanaa ystävänpäiväviikkoa! <3

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!