lauantai 17. kesäkuuta 2017

Copenhagen sun


Köpiksessa paistoi aurinko huomattavasti polttavammin kuin vierailullamme pari vuotta sitten. En osannut ollenkaan varautua aurinkovoiteilla ja siitä kiitoksena ylävartaloa koristavat nyt kameran remmistä ja topista jääneet rajat. Enpä silti valita, ihana katsella kaupunkia ja kävellä mahtavassa kesäilmassa, joka ei sopivan tuulenvireen ansiosta kuitenkaan ollut liian läkähdyttävä.


Kööpenhaminaan oli tosi näppärä (ja kallis... siltamaksu 56€) ajella sillan yli Malmöstä. Malmö Arena Hotel oli sijanniltaan helposti saavutettavissa isojen teiden varressa ja siitä oli niin ikään helppo jatkaa matkaa. Kun lisäksi hotelli oli huomattavasti siistimp, tilavampi ja halvempi kuin asumuksemme Jönköpingissä, ei voi kuin lämpimästi suositella. Ostoskeskuskin löytyi ravintoloineen ja palveluineen ihan naapurista.


Kööpenhaminassa kävimme lähinnä fiilistelemässä. Tytölle parin vuoden takaiselta visiitiltä mieleen jääneissä liikkeissä (Buid-a-bear ja Sostrene Grene) käytiin ja käveltiin pitkin Strogetia Nyhavniin asti jätskeille. Askeleita kertyi lähes kahdeksan kilometrin verran ja lapsetkin jaksoivat hienosti. Vain pienintä piti ottaa selkään viimeisen kilometrin aikana.

Amagertorvilla sijaitsevan Sostrene Grenen hauska lapsille suunnattu poistumisreitti kakkoskerroksesta oli edelleen hitti, suosittelemme tsekkaamaan paikan!

Erikoismaininnan ansaitsee meidän metsästyskoira, joka menee yhtä lailla maailmanmatkaajasta. Niin vaan hän rauhassa seuraili rauhallisesti isonkin kaupungin menoa.
Labradorit <3

Vinkit edelliseltä, vähän pidemmältä Kööpenhaminan reissulta täällä ja täällä.


  

 


3 kommenttia:

 1. Maanantaina omisi paluu Jenkeistä Köpiksen kautta.Olen miettinyt jaksammeko käydä kaupungilla katselemassa paikkoja,kun on aikaa useampi tunti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä! Lentokentältä pääsee tosi näppärästi ja nopeasti ihan keskustaan! Viime vuonna meillä oli Jenkkeihin mennessä viiden tunnin pysähdys Tukholmassa. Käytiin keskustassa ja se virkisti mukavasti kentällä istumisen sijaan 😊

   Poista
 2. Olipahan reipas siltamaksu. Ihanan näköinen kaupunki ja niin onnellisen näköisiä lapsia kuvissa.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!