lauantai 24. kesäkuuta 2017

Mols Bjergen maisemissa Tanskassa


Vajaa viikko Tanskassa vierähti aivan liian nopeaan. Vaikka maa ei järin iso olekaan, ei muutamassa päivässä ehdi nähdä ja kokea kuin pienen osan. Kööpenhamina käveltiin lähi lyhyesti ja Legolandissa vietettiin päivä. Muutoin pyörittiin vuokratalon lähiseuduilla Djurslandissa, lähinnä Mols Bjergen kansallispuiston alueella.

Mieleen painui Suomesta ja myös Ruotsista poikkeava rakennustyyli - puutaloja on täältä vaikea löytää. Maisema oli pääosin peltoa ja joka puolella ympäröivää merta, paljon eläimiä ja maatiloja. Automatkat vierähtivätkin mukavasti, kun bongailtiin eri eläinlajeja ja eri maista tulleiden autojen rekisterikilpiä. Hauskaa meidän mielestämme oli myös se, että monet liikennemerkit kuten tiennimet ja nopeusrajoitukset olivat maan lipun värisiä punavalkoisia.

Aurinko helli meitä ja Tanska antoi myös sään puolesta parastaan. Parinkymmenen tuntumassa lämpimässä kesätuulessa onnistuimme polttamaan itsemme, kun emme osanneet varautui Etelä-Euroopan tavoin.

Mols Bjergen kansallispuistossa tutuistuimme tarkemmin Ebeltoftin kaupunkiin sekä Tre Hojen nakoalapaikkaan ja Kalon linnan raunioihin. Lisäksi vietimme aikaa uima-rannoilla, joilla isommat tykkäsivät uimisen lisäksi pelata rantapallolla ja pienin keräili kauniita kiviä ja simpukoita.

Parasta lomassa oli kuitenkin loistava seura. Isäni oli kuusikymppistensä kunniaksi vuokrannut maaseudulta talon, johon mahduimme koko isolla perheellä (12 aikuista, 4 lasta). Sieltä käsin oli mukava tehdä retkiä ja viettää iltoja pelaillen ja yhteistä illallista nauttien.

Voi kun näitä hyviä tekosyitä tällaisille lomille olisi vieläkin useammin ;)
  


2 kommenttia:

  1. Oi mitä kuvia. Upeissa maisemissa olette lomailleet. Onnea isällesi ja ihanaa juhannuspäivää teille kaikille!

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!