torstai 15. kesäkuuta 2017

Tukholmasta Jönköpinkiin


Aamu alkoi Scandic Ariadnen tilavassa ja valoisassa huoneessa Siljan Linen terminaalin tuntumassa Tukholmassa ja päivä päättyy vähän toisentasoiseen (ja kokoiseen) hotellihuoneeseen Jönköpingin laitamilla. Eipä silti, on täälläkin pehmeä peti jokaiselle (tosin yksi peitto puuttuu) ja wifi.

Päivään on mahtunut shoppailua upeassa Mall of Scandinavian ostoskeskuksessa, tutustuminen Ruotsin ilmavoimien museoon Linköpingissä ja fiilistelyä sekä Polka-karkkien shoppailua Grennassa. (Voitte arvata, mitkä päivän ohjelmista olivat minun valitsemiani, mitkä miehen ;))

Mall of Scandinaviassa oli upeat puitteet. Seuraavan pikkujoulu/joulushoppailureissun voisi hyvin suunnata Tukholman keskustan sijaan tänne. Liikevalikoima oli parempi kuin koko Suomessa yhteensä.

  

Ilmavoimien museolla iso plussa siitä, että se oli ilmainen. Ehdottomasti pistäytymisen arvoinen välietappi Ruotsissa ajellessa! Lapsetkin ihastelivat ja ihmettelivät suuriin halliin koottuja koneita ja eniten jäi mietityttämään alakerrasta löytynyt lentokoneen raato, joka oli kadonnut vuonna 1952 ja löytynyt vasta 50 vuotta myöhemmin meren pohjasta. Hauska lisä olivat pihalta löytyneet polkulentokoneet, joihin kymmenvuotiaskin sai juuri ja juuri itsensä tungettua.Minulle päivän helmi oli kuitenkin vierailu Grennan viehättävässä pikkukaupungissa Vetternin rannalla. Ostimme Polkagriskokerista kaikille tikkarit ja nautimme pitsat viereisessä pitseriassa, jossa oli laaja puutarha. Lapset pääsivät ruokaa odotellessaan purkamaan energiaa trampoliinille, potkimaan palloa ja syöttämään pupuja - ja koirakin saatiin ottaa mukaan, eikä tarvinnut jättää autoon odottamaan.

 

Monta ihanaa muistoa rikkaampana saa taas tämän päivän jälkeen jatkaa.


2 kommenttia:

  1. Ihania nuo lentokoneet. Upea reissupäivä teillä on ollut.
    Mukavaa viikonloppua ja tulevaa viikonloppua sinulle Hansu ❤️

    VastaaPoista
  2. Voi miten kivan kuuloinen ja näköinen reissu! Kiitos käyntivinkeistä, nämä pitää laittaa korvan taakse! :) Iloista ja aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!