sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Frozen-synttärit

  

Kauan odotetut ja hartaudella valmistellut Frozen-synttärit on nyt onnellisesti juhlittu muutaman viisivuotiaan Elsan kanssa. Harvoin juhlavieraiden vaatetus sopii niin hyvin kattauksen ja koristeiden väreihin kuin tänään ;)

Ideoiden kerääminen Elsa-juhlia varten on ollut helppoa, niin monessa blogissa on jo vastaavia juhlia vietetty. Ainakin Olafin nenän kiinnitystä on leikitty muuallakin ja tarjolla ollut sulanutta lumiukkoa (Spriteä) jne.

Elsa-kakun päätin tehdä Barbin hame -idealla, jolla olen kahdesti aiemmin tehnyt kakun meidän vanhemmalle neidille. Tällä kertaa olin liian hätäinen kakun koristelussa. Mansikkamousse ei ollut kunnolla ehtinyt jähmettyä, kun kumosin helman kulhosta ja lopputulos oli pöydälle valuva katastrofi. Meinasin heittää koko kakun menemään, mutta onneksi laitoin sen vielä jääkaappiin ja lopulta onnistuin saamaan siitä joten kuten hameen tehtyä.

Kakkutikkari-idean saimme Kakkutikkarit -kirjasta. Käytimme kakkutikkaritaikinaan loput Elsa-kakun levykakkupohjasta, yhdistimme siihen mautonta tuorejuustoa ja kuorrutimme valkosuklaalla.

Kakun ja kakkutikkareiden lisäksi en muuta leiponut. Halusin kuitenkin kauniiin muffinssitelineen ja -vuoat esille, joten täytin ne karkeilla. Idea osoittautui oikein toimivaksi! Lapset nappasivat telineestä itselleen mieleisen karkkikipon ja täyttivät sen vielä myöhemmin poppareilla.

Koristelusta saa pitkälti kiittää Emma's and Mama'silta perjantaina tullutta ihanaa yllätyspakettia, joka mm. sisälsi pompomeja ja honeycombseja, kattaukseen sopivat pienet ledivalot tekolunta, johon tökkäsin piparitikkarit pystyyn sekä valkoisia pyykkipoikia, joilla kiinnitetiin nimilaput juomapulloihin. Ainakin tekolumi ja pompomit sekä honey combsit pääsevät pikkuneidin huonetta koristamaan, kun ehditään ne keittiöstä siirtää eteenpäin.

Ohjelmaksi viisivuotias oli tilannut isosiskolta kasvomaalausta ja äidiltä Olafin pään muotoisen pinjatan (jonka tekeminen ei niin ikään ihan onnistunut, mutta asiansa ajoi) sekä ongintaa. Lisäksi teimme Fimo-massasta Elsa-koruja (näistä lisää omassa postauksessaan), koristelimme pipareita ja kiinnitimme Olafin nenää paikalleen. Onginta- ja kilpailupalkintoja ei ollut vaikea keksiä, kaupat ovat niin täynnä Frozen-krääsää. Ostin kaikille vieraille Olaf-sukat, Frozen-lipsmackerit ja pari väriin sopivaa pikkupinniä, eikä näille pusseille tullut hintaa kuin pari euroa/kpl.

Mukava päivä oli. Nyt vaan pitäisi saada ne rästiin jääneet koepinot korjattua ;)


10 kommenttia:

 1. Mä haluan just tällaiset synttärit kun täytän 41 v. Päiväni Elsana ois aika ihanaa.
  Ihanalta näyttää kaikki ♡

  VastaaPoista
 2. Oi miten upeat kemut olet järjestänyt <3

  VastaaPoista
 3. Nyt taitaa jo olla niin lähellä täydellistä kuin mahdollista. Taitaa tulla paineita muille Limingan äideille.

  VastaaPoista
 4. Vau mitkä tarjoilut, koristelut ja kattaus! :)

  VastaaPoista
 5. Mitä pieni frozen-prinsessa sai lahjaksi? :)

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!