lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulun tärkein päivä

 


Tapaninpäivällä on meidän perheessä ihan erityinen merkitys. Seitsemän vuotta sitten perheemme täydentyi reippaalla, pienellä pojalla, joka ei jää toisten varjoon. Tämä tänään seitsemän vuotta täyttänyt aarre on käynyt koulua jo puoli vuotta ja saanut ensimmäisen todistuksensakin, vaikka vasta nyt koululaisen iän saavutti. 

Pienen pojan koulusyksy on sujunut mukavasti, vaikka välillä hän vielä omien sanojensa mukaan unohtuu tunnilla mietiskelemään ja silloin tehtävien teko ei edisty. Pääasiassa hän kuitenkin huolehtii työnsä aina yhtä iloisella asenteellaan, huolehtii annetut läksyt, lähtee mielellään kouluun ja on reilu kaveri  kaikille. 

Hän osaa olla oma itsensä seurassa kuin seurassa, eikä jännitä uusia ihmisiä. Ja tosiaan, elämän asenne hänellä on ihailtavan positiivinen. Pettymykset unohtuvat minuuteissa, elleivät jopa sekunteissa. Nämä luonteenpiirteet tekevät hänestä helposti rakastettavan.

Tätä merkittävää päivää on tänä vuonna juhlittu ihan oman perheen kesken harvinaisen rennosti. Tytöt ovat pysytelleet pyjamissaan aamusta iltaan. On pelattu uusia pelejä, rakennettu legoja, tehty palapelejä ja ennen kaikkea harjoiteltu uusien lentohärveleiden (isä ja lapset) sekä kameran (äiti) käyttöä. Illaksi lämmitettiin palju, eikä ruuanlaitosta tai kattauksesta jaksettu stressata.
(Toki joukkoon on mahtunut myös kiukuttelua ja pahaa mieltä.)

Jouluaatto vietettiin Turussa isolla porukalla ja aatonaatto ja joulupäivä vietettiin lähinnä autossa matkaten, joten tämä rento levähdyspäivä kotona tuli tarpeeseen. Huomenna jatketaan tästä. Onneksi lomaa on vielä paljon jäljellä.

Siinä missä muut jo alkavat roudata kuusia ja joulukoristeita varastoon, me vasta paistettiin oma kinkku, koristeltiin kuusi ja avattiin viimeiset paketit tänään. 

Mukavia välipäiviä ja loman jatkoa!

P.S. On muuten hankala opetella uuden kameran saloja! Vaikka tavoitteena on entistä parempi kuvanlaatu, voi blogi ainakin hetkellisesti kärsiä harjoitteluvaiheen puutteista. Jos ei homma ala sujua pitänee palata entiseen :D

2 kommenttia:

  1. Onnittelut 7-vuotiaalle, reippaalle nuorelle miehelle! Mukavia lomapäiviä, koko perheelle! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!