tiistai 29. joulukuuta 2015

Lego Ninjago -kakku ja synttärihulinaa 12 ekaluokkalaisen kanssa
Tähän iltaan mahtui hulinaa koko vuoden edestä. Kaksitoista nykyistä luokka- ja entistä eskarikaveria tuli juhlimaan meidän seitsemän vuotta täyttänyttä ekaluokkalaista.

Ohjelmaa oli suunniteltu runsaasti ja täytyy sanoa, että ellei ole liikuntahallia tai pihaa käytössä, taitaa se olla ihan välttämättömyys kahdentoista pikkumiehen juhlissa. Tilanne pysyi hyvin hallinnassa, kun oli aarteen etsintää, ongintaa, pinjatan hakkaamista, tuolileikkiä, limbokilpailua jne. 

Herkkupöytään en leiponut muuta kuin kakun. Pääasiassahan ne ovat nuo karkit ja sipsit, mitkä uppoavat. Kakku kuitenkin pitää aina ihan vaan pöydän koristukseksi väkertää. Itse tykkään hommasta ja lapset osaavat ja odottaa ja tilata mieleisensä luomuksen. 

Tällä kertaa poika toivoi Lego Ningajo -kakkua. Tämä jätti kattauksen värityksen aika avoimeksi, mutta päädyimme Ninja-suosikkiin kultaiseen ninjaan ja sen inspiroimana koristelelimme pöydän kultaisen ja mustan sävyin. Joulukoristelaatikosta löytyi sopivasti rekvisiittaa ja kultaisella paketointinarulla saatiin viimeistelyä juhlapullojen ilme. Prismasta löytyi kultaisia servettejä, kakkukynttilöitä ja ilmapalloja. Niillä mentiin. 

Kakun päällä seisova sokerimassaninja oli kohtuullisen helppo tehdä, kun Youtubesta löytyi siihen video-ohje, linkki tässä. Kakussa on suklaatäyte ylijäämäjoulusuklaista. Suklaakakku on helpompi koristella kuin marjamoussekakku, se pysyy kuivempana ja paremmin kasassa. Itse teen suklaakakun 250g:sta sulatettua suklaata, 4 dl:sta kermaa ja 200g:sta tuorejuustoa. Lisään vielä 1,5tl liivatejauhetta paketin ohjeen mukaan, että kakku pysyy paremmin kasassa.

Aarteen etsintään ostin valotikkuja. Ne sopivat kivasti tämmöisiin pimeän ajan juhliin, eivätkä paljoa maksa (25kpl/4,95€). Se pieni hetki, mikä vapaalle leikille jäi tilaa, vietettiinkin pimeässä huoneessa valoesityksiä tehden.

Jotta ei tarvitse juhlaputkea katkaista vieläkään, voikin nyt alkaa suunnitella uuden vuoden kattausta.

4 kommenttia:

  1. Hieno kakku! Meilläkin on aina ollut kakku ainoa leivonnainen, ei mikään muu tahdo kauppaansa synttäreillä tehdä joten suotta vaivautuu :D Karkit, sipsit ja muut herkut on aina suosikkeja :)

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!