keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Tilkkupeitto on valmis







Herkkuvärisistä kukkakankaista ompelemani tilkkupeitto on valmis ja tulihan siitä söpö! Käsityön leima on toki nähtävissä, sen verran harrastelija olen, mutta aivan tyytyväinen olen lopputulokseen. Paikkansa peitto saa kuopuksen sänkynä toimivalta puusohvalta. Otin kuitenkin muutaman kuvan siitä myös alakerrassa, koska värit tulevat alakerran suuremmassa luonnonvalomäärässä paremmin esiin. Kukkaisprojekti jatkuu viirinauhan ja tyynyjen ompelulla, sen verran tilaamistani kangaspaloista jäi yli. Jospa niiden valmistuttua saisin otettua jonkin laajemman kuvan pienimmän huoneesta.

Tilkkupeiton ompelin 22x22cm -kokoisista paloista ja 10 cm leveistä valkoisista suikaleista. Nämä mitat sisältävät saumanvarat. Lopputuloksessa siis neliötilkkujen koko n. 20x20 ja valkoisten raitojen leveys n. 8cm. Taustakangas on vanha valkoinen lakana ja sisännä ohut, kulahtanut täkki. Vaaleanpunaiset tilkkukankaat on tilattu www.kankaita.com -nettikaupasta ja ovat kaikki Gutermannin Ring a roses -valikoimaa. Tuolla kankaita.comissa on niin valtava tarjonta, että siihen saa äkkiä illan kulumaan selatessa.

Voimia loppuviikkoon!

17 kommenttia:

  1. Tosi ihana peitto. Olisi kiva saada vähän lisävalaistusta miten sen teit. Olen itse hurjan kiinnostunut kaikista tämmöisestä käsityöjutuista, mutta auttamaton poropukalo sillä saralla. : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen kans todella harrastelija. Googletin muutamia tilkkupeiton tekovinkkejä ennen tätä. Mutta siis käytännössä ompelin aina kuusi neliötolkkua riviksi, silitin saumat auki ja ompelin nuo rivit kiinni valkoisiin suikaleisiin. Voisin tietty yrittää seuraavasta ottaa kuvia vaiheittain.

      Poista
  2. Kauniin työn olet tehynyt. Voi kun olisi aikaa enemmän tehdä käsitöitä. Minä ostin villalankaa, ja jos siitä lapaset aloittaisin tekemään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on myö neuletyyny kesken. Kova tekemisen into taas iskenyt 😊

      Poista
  3. Näitä kuvia ihailinkin jo Instassa. ;)
    Todella upea peitto! Aivan ihana! <3
    Kunpa sitä itsekin osaisi ommella kaikkea noin suloista, tosin se ompelukonekin puuttuu.. ;) :D
    Käsitöitä on tosi kiva tehdä, minunkin pitäisi virkata pojan ristiäismekkoon ruusuke sinisestä puuvillalangasta. ;)

    T: Emppu / Iloa & Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me saatiin ompelukone häälahjaksi minun isovanhemmilta ja vaikka harvakseltaan oon käyttänyt, niin on se ihana olemassa 😊

      Poista
  4. Kaunis peitto. Valkeat suikaleet kiva juttu kokonaisuudessa. Rytmittää kivasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jossain blogissa näin tuontyyppisen version ja tykästyin 😊

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!