maanantai 11. huhtikuuta 2016

Miksi Katinkulta on meidän perheen suosikkikohde?


Meidän tulee ihan liian vähän matkustettua koko perheellä. Ehkä siksikin, että tähän perheeseen mahtuu niin monenlaista mielenkiinnonkohdetta, että monesti tulee jakaannuttua pienempiin kokoonpanoihin. Onneksi kuitenkin myös sitä yhteistä mukavaa tekemistä löytyy, ja onneksi tuli nyt pitkästä aikaa irrotettua aikaa sille. Lasten kasvettua jo melko itsenäiseksi yhteisestä lomasta nauttiminen hermoja menettämättä tuntuu käyvän helpommaksi ;)

Katinkulta oli meille kaikille ennestään tuttu paikka. Viimeksi olimme näissä maisemissa pari vuotta sitten juhannuksena, ja todennäköisesti menemme taas tänä juhannuksena, koska vanhemmillani on Katinkullan viikko-osake, johon mekin mahdumme seuraksi. Vuokatti sijaitsee reilun parin tunnin ajomatkan päässä, sitä lähempää ei juuri lomakohteita täältä käsin löydy.

Etukäteisajatus oli, että on ehkä vähän tylsä valinta mennä Vuokattiin. Onhan se nähty. Mutta väärässä oltiin. Paikka onnistui tälläkin kertaa yllättämään meidät positiivisesti ja meissä kaikissa vahvistui ajatus, että tätä parempaa lomakohdetta on vaikea löytää.

Miksi?

Ensinnäkin siksi, että tarjonta pienessä Vuokatin kylässä on valtava, niin kesällä kuin talvellakin. Talvella voi nauttia laskettelu- ja hiihtomahdollisuuksista, kesällä lenkkipoluista, metsäreiteistä, golfista ja uimarannasta. Angry birds -puisto on tarjoaa ohjelmaa avoinna ympäri vuoden.

Vuodenajasta ja säästä riippumatta Holiday Clubin Katinkullan alue tarjoaa tekemistä joka päivä. Yksistään monipuolisessa kylpylässä olisi varmaan saatu koko päivä vietettyä. Perheen pienimmille on matala allas, jossa on pieni liukumäki. Isompia, myös viisivuotiasta houkuttivat kuitenkin enemmän muut mahdollisuudet: ulkoallas, liukumäki, joka ottaa aikaa ja jossa voi ottaa nopeuskisoja, virtaukset, joiden matkassa on mukava kellua, kylmä allas, discoallas, poreet ja saunamaailma. Saunamaailman saunat ja pienet poreammeet veivät tämän äidin mennessään. Onneksi lapset viihtyivät hyvin niissäkin. 

Kylpylän lisäksi Katinkullan alueella on muita urheilumahdollisuuksia ihan sisätiloissa: mm. sulkapalloa ja kuntosalia. On hierontaa ja hemmotteluhoitoja, keilausta, lastenhoitopalvelua. On useampi ravintola, joista valita. 

Aktiviteettien lisäksi, majoitusmahdollisuudet ovat loistavat. Me majoituimme villashuoneistossa, joka oli sopiva välimuoto hotellihuoneen ja mökin väliltä. Tilaa oli kuin pienessä mökissä: kaksi makkaria, kaksi vessaa, ruuanlaittomahdollisuudet keittiössä, sauna ja kylppärissä mm. pyykkikone sekä oma lasitettu terassi. Matkaa rannalle vain kivenheitto, järvi näkyi ikkunasta. Kuitenkin tilat olivat siisteydeltään ja palveluiltaan kuin hotellissa: Sisäkautta pääsi hotellin puolelle kaikkien hotelliasiakkaiden palveluiden äärelle. Kylpylään käveltiin kylpytakit päällä ja aamulla suunnattiin sisävaatteissa valmiille herkkuaamiaiselle. 

Plussaa Katinkullalle myös siitä, että saimme nauttia kaikesta tästä siitäkin huolimatta, että meillä oli koira matkassa.

Lapset yrittivät kaikkensa, että olisi otettu vapaaksi vielä maanantai ja jääty viettämään vähän pidempi loma Vuokatin maisemissa. Olisi kyllä kelvannut äidillekin.

(Lisää/parempia kuvia lauantaisessa postauksessa täällä.)


  
Tuliaisina kotiin tuli Runebergin herkkukarkkeja Katinkullan myymälästä. Nam!

*Yhteistyössä Holiday Club Katinkulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!