maanantai 23. joulukuuta 2013

Piparipuusteja ja muita joululeivonnaisia

Minun oli tarkoitus ihan vaan vähän jotakin leipoa jouluksi, mutta tulihan sitä lopulta tehtyä useampaakin sorttia. 

Joka kodissa on varmasti pipareita ja torttuja joulun aikaan. Meillä piparit on tehty lasten kanssa jo hyvissä ajoin, mutta nytkin parhaillaan kuopus koristelee niitä. Torttuja on tehty niin ikään joku erä jo aikaisemmin, mutta eilen paistoin yhden satsin ihan oikeasta voitaikinasta  - on se vaan parempaa. 

Näiden perusherkkujen lisäksi itselle on tullut tavaksi leipoa joka joulu piparipuusteja eli laitan teen "korvapuustiin" kanelin ja sokerin sijasta kaulitun piparitaikinan. Voi että, miten se pehmeäksi jäävä piparitaikina tekee pullasta maukkaan! (Vinkin sain alunperin jostain lehdestä vuosia sitten, mutta nyt teen ihan normaalin pullataikinan ja kaulin sen sisään kaupan piparitaikinan - puolen litran maidosta tehtdyn pullataikinan pariksi tarvitaan kilo piparitaikinaa.)
Päätin myös leipoa kaksi Polka-kakkua (kuva kuopuksen synttäreille tehdystä vastaavasta) sekä yhden hyväksi havaitun valkosuklaa-mustikkakakun. Ohjeena käytän Yhteishyvän Mustaherukka-valkosuklaakakun ohjetta, mutta korvaan mustaherukan mustikoilla.


Eiköhän näillä (ja suklaalla) pärjää yhden joulun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!