sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Viime hetken joulukorttivinkit

Minulle käy aina niin, että tilaan kuvakortteja vähän liian vähän. Ihan sama, kuinka paljon niitä tilaan, niin kirjoitettuani kortit tulee vielä mieleen ihmisiä, joille olisi ihana antaa kortti. Niinpä askartelin muutaman helpon kortin.

Oppilaille olen joka vuosi antanut jonkinlaisen kortin, vaikka eihän se pakollista olisi. Tänä vuonna korttien teko jäi viime tippaan eli eilisaamulle ennen todistusten jakoa. Revin kortit ruskeasta paperista, kirjoitin muutamia erilaisia tekstejä tietokoneella, tulostin ja leikkasin kuviosaksilla ja valitsin joka oppilaalle hänelle sopivan tekstin. Lopuksi vielä tähtitarra. Yksinkertaista, mutta edes pieni muistaminen open puolelta.


Nämä muut kortit ovat niin ikään helppoja ja nopeita väkerryksiä. Kauniista papereista, vaikkapa lahjapapereistakin saa leikattua ihania joulupalloja. Ne vain narulla roikkumaan ja hyvän joulun toivotukset kortin ylälaitaan, niin valmista on. Säästyin tällä kertaa jopa kirjoittamiselta, sillä olin ostanut Tiimarin alennusmyynneistä jouluntoivotustarroja.

Oikean laidan kortti oli kaikista yksinkertaisin tehdä. Niin ikään Tiimarin alesta ostettu huopasydän ja "Hyvää joulua" -leima alle. Kauniimpi olisi tullut, jos olisin leikannut kuviosaksilla sydämmelle kauniista paperista  neliönmuotoisen taustan (kortin ja sydämen väliin), mutta menee näinkin.

Itse nautin aina eniten kuvakorteista ja itse tehdyistä korteista, joista on mukava myös kerätä vinkkejä omiin askarteluihin.

2 kommenttia:

  1. Perinteistä postia on ihana saada - digiaikanakin. Kaikki kuvakortit ja itsetehdyt kortit säästän, koska en raaski niitä hävittää. Kiitos kauniista kortista, joka päätyykin sitten meidän jouluposti"arkistoon" :) - MY

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!