sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Hamahelmiä ja muuta hauskaa pikkuserkun kanssa


Tänä viikonloppuna saimme harvinaisen vieraan, pikkuserkun Lapista. Viimeksi näimme lyhyesti viime kesänä ja sitä ennen edellisenä kesänä. Lapset kuitenkin odottivat pikkuserkkua innolla ja leikit sujuivat tosi hienosti koko porukalla. Oltiin ulkona ja sisällä, askarreltiin ja touhuttiin, herkuteltiin ja katsottiin Putousta, luettiin iltasatuja yhdessä ja nukuttiin vierekkäin.

Yksi tämän viikonlopun hittiharrastuksia oli Hama-helmet. Niiden äärellä viihtyivät kaikki neljä: kolmevuotias, viisivuotias, kuusivuotias ja seitsemänvuotias. Jokainen teki omalla tyylillään ja vauhdillaan. Kolmevuotiaalle on sopivaa haastetta jo itse näpertämisessä sen kummemmin väreja valikoimatta. Isommat osaavat suunnitella kuvioita tarkemmin. Lopputuloksena monta värikästä koristetta.


Hamahelmitöistä olen nähnyt ihmisten tehneen kortteja ja koruja. Onko vielä muita ideoita, mihin näitä värikkäitä taideteoksia voisia käyttää?

2 kommenttia:

  1. Ite tein pienenä aina hamahelmiliskoja ja niistä sitte tein avaimenperiä :) terkuin kummityttö Maria :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos vinkistä! Mietittiinkin tuon pienen veljentyttösi kanssa, että sinulla varmaan on ollut hamahelmiä. I oli sitä mieltä, että enää ei ole. Vai vieläkö varastoista löytyy? :)

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!