maanantai 24. helmikuuta 2014

Viimeviikkoinen jäälyhty, enää ei taitaisi onnistua...

Siltä se vaan pahasti vaikuttaa, että tämä talvi jää kovin lyhyeksi ja vähälumiseksi. Joulukuussa päiväkodin ulkona järjestetyssä joulujuhlassa satoi vettä taivaan täydeltä, samoin kuin nyt helmikuussa on saanut sukat märiksi lätäköissä lenkkeillessä. Koulun hiihtokilpailujakaan ei ole saatu pidettyä. Hyvä että latuja on ehditty, tehdä, vaikka melko pohjoisessa asummekin.

(Hiihdosta mainittakoon, että onneksi tämä äiti ei ole ainakaan vielä onnistunut siirtämään omaa hiihtokammoaan lapsiin. Itse olin tyytyväinen, kun onnistuin välttämään oman koulun hiihtokilpailut neljännelle luokalle asti milloin taudin, milloin hautajaisten varjolla, mutta niin vaan esikoinen oli innolla lähdössä edustamaan luokkaansa koulujenvälisiin kisoihin. Jos ne olisi saatu järjestettyä.)

Vaikka "hiihto"lomakin on vielä edessä, niin melko keväinen fiilis oli tänään, kun rapakoissa asteli ja aurinko paistoi, lämpö reilusti plussan puolella.

Yhden vastaavan talven muista omilta kouluajoiltani. 


Kuvassa vielä viime viikolla onnistunut jääaskartelu. Ekaluokkalainen laittoi vettä ilmapalloon ja vei sen parvekkeelle. Kovin kylmää täällä ei viime viikollakaan ollut, joten muutamassa päivässäkään ei vesi jäätynyt kokonaan, mutta reunoilta kyllä. Ilmapallon kun otti pois jään ympäriltä, sai kauniin jäälyhdyn pihaa piristämään.

Voihan se olla, että talvi vielä tekee come backin, mutta itse kyllä voisin jo hypätä suoraan kevääseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!