keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Välikausivaatteita ja pyöräilyä

Mitä vaatteita teillä käytetään näillä huhtikuisilla helmikuun keleillä? Miten sitä ei meinaa osata siirtyä välikausivaatteisiin, vaikka syksyllä kyllä kuljetaan välikausipuvuilla niin pitkään, kun mittari pysyy plussan puolella?


Päiväkotiin olen lapsille laittanut toppavaatteet ja Goretex-kengät, mutta iltaisin viisivuotias on ulkoillut välikausipuvussa - ja tullut sisälle hiki päässä siitä huolimatta.


Tänään piti pyöräkin ottaa esiin, kun meidän tie oli jo niin sulanut ja hetihän se viisivuotiasta poltteli päästä ajelemaan.
 

Pojalla on päällään Ticket to heavenin musta välikausipuku. Ticketin puvut ovat kooltaan ihan valtavia. Tämän 110-senttisen puvun olen tilannut jo pari vuotta sitten, mutta vasta nyt pojan ollessa lähemmäs 120-senttinen, se on sopiva.

Ekaluokkalaisella on koulussa ollut jalassaan Nokian talvikumpparit - ja niin on monella luokkakaverillakin. Tänään kotimatkalla sanoi, ettei ole varma, tuliko jalkaan oma vai kaverin kumpparit, kun ei kiireessä muistanut tarkastaa. Muuten esikoinen on vielä joutunut tyytymään talvivaatteisiin, koska Pompilta tilatut kevätvaatteet ovat vasta matkalla ja vanhat eivät enää mahdu.


Kuopukselle olen kaivellut esiin Ticketin viime kesänä ostetun housu-takki-setin kolmevuotiaan lempivärissä eli pinkkinä. Viisivuotiaallakin on kaapissa vähän raikkaampaa kevätväriä mustan puvun lisäksi. Remun takki ja Popin turkoosit housut sopivat erinomaisesti yhteen.


Jokohan nuo toppavaatteet pitää oikeasti kohtaa laittaa syrjään vai tuleeko se takatalvi?

4 kommenttia:

 1. Moottoripyörä tuli tuossa kylällä vastaan ja en pitänyt näkymää aluksi yhtään hassuna, kunnes muistin, että nythän mennään vasta helmikuuta ja pitäs pakkasen paukkua. Itsekkin olimme pyörälenkillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä pitää itseä tosiaan ihan muistutella, että on vasta helmikuu ja yleensä tähän aikaan paukkuu pakkanen. Niin keväinen tunnelma tuolla ulkona ona. Minä kyllä nautin, vaikka vähän huolettaa tällainen luonnottoman lämpöinen talvi.

   Poista
 2. ^ Tais niitä pyöriä näkyä vielä tammikuussa :)
  Meillä on nyt ulkoilessa päällä Reimatecin välikausihaalarit ja siellä alla villahaalari. Talvipipo on vielä käytössä, käsissä reiman vedenpitävät hanskat ja jalassa goretex kengät. Ja lämmin on poika ollut ku ollaan tultu sisään. On kyl haastavia nämä kelit, mut onneksi nykyään on vedenkestäviä vaatteita, niin lapset ei kastu vaikka ulkona on märkää. Omasta lapsuudesta muistan sen kun koko ajan sai käydä vaihtaas kuivat hanskat käteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta. Onnea on vedenkestävät vaatteet. Kesät kuvanmukaisesti "uida" lätäkössä ja aluvaatteet on kuivana. Goretex-kengät on kyllä ihan loistavat näihin välikausiin, kun kumpparitkin tuntuvat vielä vähän viileiltä.

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!