lauantai 6. syyskuuta 2014

Mansikkatäytekakku Kärppä-fanille


Eräs tuttava pyysi tekemään pelipaitakakun miehelleen, joka on Kärppä-fani. Kakun tilaajalla oli selvä visio aiheesta: Nimi, ikä ja Kärppä pitäisi kakusta löytyä. Minä toimin toteuttavana välikätenä ja tiedättekö, että kylläpä vaan sai ajatukset työviikosta käännettyä muualle, kun perjantaina töiden alkoi väsäämään kakunkoristeita. Varsinaista terapiaa mielelle!

Kakun muotoilin kahdesta pellin kokoisesta sokerikakkupohjasta. Yhteen levyyn käytin 4 munaa, 1,5dl sokeria, 1dl vehnäjauhoja, 1dl perunajauhoja 1,5tl leivinjauhetta. Tein kakkuun näistä kolme kerrosta siten, että päällimmäinen ja alimmainen olivat paidan muotoisia, keskikerroksen rakensin pienemmistä paloista. Ihan kahdeksan munan kakku tämä ei kuitenkaan ole, sillä osa pohjista jäi käyttämättä.

Täytetoiveena oli synttärisankarin herkku mansikka. Soseutin n. 5dl/500g sulatettua pakastemansikkaa ja yhdistin sen 4 dl:aan vatkattua kermaa sekä 200g:aan maustamatonta tuorejuustoa. Makeutin seoksen 4 rkl:lla sokeria ja lisäksi lorautin joukkoon n. 1/2dl vaniljakreemijauhetta sekä 1,5tl liivatejauhetta purkin ohjeen mukaan veteen sekoitettuna. Liivate ja vaniljakreemijauhe auttavat pitämään täytteen ja sitä myötä kakun kasassa.

Näiden lisäksi vatkasin vielä 2dl kermaa ja kuorrutin kakun sillä ennen sokerimassan laittoa. Kaikki koristeet tein sokerimassasta - nykyään sitä saa jo Prismastakin! Valkoisen kärpän päälle maalasin mustat osat pastavärillä.


P.S. Muistakaa käydä osallistumassa blogin juhla-arvontaan, jossa voi voittaa esim. Greengatea tai hotelliloman! Arvonta täällä.

2 kommenttia:

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!