tiistai 6. lokakuuta 2015

A beautiful day in Tartto


 
  
Jos on syksy kaunis meillä Suomessa, niin ei kyllä voi sanoa, että Viro jäisi kakkoseksi. Ainakaan tällaisen aurinkoisen syyspäivän jälkeen ei voi muuta kuin ihailla!

Tällä erää nautin nyt toista iltaa Tarton tunnelmasta. Viimeksi olen käynyt täällä opintojen alkuvaiheesa tutustumassa suomalaiseen kouluun, jota ei ehkä enää edes ole. Tällä kertaa tultiin kuuden oppilaan ja yhden opettajakollegan kanssa tutustumaan naapurimaan kulttuuriin.

Nykyään osaan todella nauttia kaupungin fiiliksestä. Tartto on helposti haltuun otettavan kokoinen yliopistokaupunki täynnä toinen toistaan viehättävämpiä rakennuksia. Lähes kaikki kävelyetäisyydellä. Miksi sitä tulee niin harvoin lähdettyä niistä helpoista turistikohteista vähän kauemmas? Tallinnasta on vain reilun parin tunnin bussimatka tähän upeaan kaupunkiin, jossa voisi helposti käväistä vaikkapa päivän, parin mutkan istumassa kahviloissa, kävelemässä Toomemäellä, katsastamassa keskiajan suurinta europpalaista kirkkoa jne.

Minulla on majapaikkakin niin kotoisa, että tänne tuntee ihan kuuluvansa. Olen yöpynyt nämä pari ensimmäistä yötä yhdessä Tampere Majassa, joka on Tarton ja Tampereen yhteinen kulttuurikeskus. Täällä on kuusi majatalohuonetta aivan Tarton yliopiston ja kaupungintalon tuntumassa. Mukavaa vaihtelua perushotellimeiningille!

Nyt alkaa uni niin painaa silmiä, että taidan painaa pääni alla olevaan sänkyyn.
Hyvää yötä täältä naapurista!
Iso kiitos Tampere Majalle bloginäkyvyyttä vastaan saadusta majoituksesta!

2 kommenttia:

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!