perjantai 5. helmikuuta 2016

Runebergintorttuja ja kesälomasuunnitelmia



Yllätys yllätys! Täälläkin on herkuteltu itsetehdyillä runebergintortuilla. Onhan ne hyviä!

Tänään tosin ei ole leivottu mitään, ei edes ruokaa laitettu. Tyttöä sinnikkäästi kiusannut flunssa on nyt tarttunut minuunkin ja töissä olin ihan viittä vaille jättää päivän kesken, mutta loppuun asti sinnittelin sillä seurauksella, että kotona piti heti ottaa särkylääke ja kömpiä peiton alle. Ruoka haettiin paikallisesta kiinalaisesta ja loppuilta taidetaan pötköttää sohvalla ja katsoa sekä eilinen että tämäniltainen Voice.

Runebergin torttuja leivottiin jo alkuviikosta ja niihin käytettiin perinteiseen tapaan joulun piparijäämistöä. Aina pitää tehdä niin paljon pipareita, että riittää Runebergin päivään asti. Ohjeeksi valitsin Valion sivuilta löytyvät ohjeen (klik) sillä muutoksella, että korvasin mantelijauheen lisäannoksella piparimurskaa. Enkä kostuttanut ollenkaan. Hilloa lisäiltiin lasten kanssa sitä mukaa kun se oli päältä syöty pois. Kaikki tykkäsivät, jopa enemmän kuin laskiaispullista.

Hei mutta on täällä jotain jännääkin tapahtunut kaiken sairastelun keskellä. Minä varasin itselle ja esikoistytölle lennot Kaliforniaan! Kesäkuussa lähdetään sinne ystävää moikkaamaan. Aikaa on rajallisesti, mutta hyvät vinkit Losiin ja San Fransiscon otetaan vastaan, jos lukijoissa sattuu olemaan joku, joka on siellä käynyt. Riittääköhän Disneylandiin yksi päivä...? Ja pitää Universal Studios nähdä? Niin jännää!



12 kommenttia:

  1. Ihania torttuja! Pikaista paranemista! Teillä on tulossa ihana matka Kaliforniaan :) On mitä odottaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihanaa alkaa suunnitella ja odottaa matkaa. Neljä kuukautta menee äkkiä!

      Poista
  2. Runebergin torttu on yksi meidän perheen lemppareista. Meillä se tehdään yhteishyvän reseptillä ja ite tykkään tosi märästä. No ompas teillä tulossa jännä reissu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runebergin tortut on kyllä hyviä <3 Reissuinnostus alkaa kohota koko ajan. Lähtemispäätös oli vaikea tehdä, kun meneehän siihen rahaa ja pienistä on vaikea olla erossa jne., mutta nyt kun päätös on tehty, alkaa innostus päästä ihan todella valloilleen! :)

      Poista
  3. Pikaista paranemista! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  4. Voi miten ihanan näköisiä torttuja! Meillä on yleensä juhlittu neidin synttäreitä näin Runebergin päivän tietämissä ja niihin olen aina leiponut torttuja, mutta nyt juhlat pidetään vasta viikon päästä, en taida silloin enää viitsiä näitä tehdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän ne varmasti ensi viikonloppunakin maistuvat :) Vai pitääkö silloin olla jotain hempeää ystävänpäivän tyyliin?

      Poista
  5. Näyttääpä herkullisilta nuo Runebergin tortut.
    Oikein mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Sairastelusta en tykkää mutta kesälomasuunnitelma kuulostaa ihan huipulta! :) Pikaista paranemista ♥

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!