maanantai 2. tammikuuta 2017

Leffasynttärit ja DIY photo booth


Videotykki, popparikone, karkkia ja limpparia. Näillä eväillä saa helposti hallittua isommankin joukon tokaluokkalaisia parin tunnin ajan ;)

Meidän kahdeksanvuotias halusi kutsua synttäreilleen ihan koko luokan, niin tytöt kuin pojatkin. Koska synttäreitä juhlitaan joulukuun lopussa, on ulkona touhuamisen suunnittelu aavistuksen haasteellista. Kutsuja lähettäessä ei voi vielä tietää, onko juhlapäivänä odotettavissa pakkasta kolmekymmentä astetta, sataako vettä tai räntää - vai jotain siltä väliltä, joten kaksi opettajavanhempaa päätti tehdä hommasta helppoa. Järjestää juhlavieraille elokuvaillan. 


Olohuoneeseen viriteltiin iso valkoinen lakana valkokankaaksi, sohvat järjesteltiin uusiksi niin, että niiltä oli suora yhteys "ruutuun" päin ja lattialle tuotiin lisäksi isoja tyynyjä niille, jotka eivät sohville ja nojatuoleille mahtuneet. Keittiön tuolit toimivat apupöytinä, joille lapset saivat laskea herkkunsa ja juomansa.

Iso popparikone käytiin vuokraamassa Hiphurraalta Oulusta. Se on ollut meillä ennenkin ja lapset tiesivät, että sillä saa "oikeita leffapoppareita" - ihan erimakuisia kuin mikroversiot tai kattilassa keitetyt. Samalla ostin Hiphurraalta kolme kaasupalloa herkku"kioskin" koristeeksi.


Kakkua en leiponut ollenkaan. Tarjolla oli poppareiden lisäksi karkkia ja sipsiä ja juomana limpparitölkkejä ja pillimehuja. Karkkeja varten ostin Tigerista hopeisia ja kultaisia kertakäyttömukeja, joihin lapset saivat oman karkkinsa kerätä. Poppareille tilasin kullansävyisiä popparikartonkeja, juomille kultaisia pillejä ja kaiken varalle kultasävyisiä servettejä Emma's and Mamasilta. Kultaista serpentiiniä ja numero kahdeksan muotoisen sädetikun veljeni kävi hakemassa minulle Helsingistä Pop up kemujen liikkeestä. Lisäksi leikkasin koristeeksi tähtiä kullanvärisestä kartongista ja Tigerista joulun alla ostetusta kultaisesta lahjapaperista. Teippailin tähdet ketjuksi valkoiseen nauhaan, jotta sain ne roikkumaan kioskin taustalle koristeiksi.Illan leffaksi valittu Angry birds kesti yli puolitoista tuntia, joten paljoa muuta ohjelmaa ei tarvittu. Innostuin kuitenkin rakentelemaan leffa-aiheisen photo boothin ja juhlien lopussa otimme koko porukasta yhteiskuvan, jossa jokaisella oli jonkinlainen photo booth -asuste koristeenaan.
Photo booth -idea syntyi juhlia edeltävänä iltana, joten ainoa vaihtoehto oli askarrella lavasteet itse. Pinterestistä löytyi avuksi erilaisia malleja, joita tulostin ja käytin apuna, kun leikkasin viiksiä, kruunuja, hattuja, rusetteja, partoja, leffalippuja jne. kultaisesta ja mustasta kartongista (katso esim. täältä). "Keppeinä" paperipillejä, jotka teippasin Teippitarhan laadukkailla washi-teipeillä kiinni asusteisiin. Helppoa, nopeaa ja pysyivät hyvin! Kehystä Photo boothia varten kävin etsimässä paikalliselta kirpparilta, mutta siellä ollessani muistiin viime kesänä ostamani vanhan ikkunanpokan, joka sai hoitaa homman.

Photo booth -ideasta ja askarteluista innostuneena jatkoin teemaa uudenvuoden kattauksessa. Kuvia siitä eilisessä postauksessani. 

    
 


  

Vieraiden lähdettyä käytiin omalla perheellä polttamalla kasin muotoinen sädetikku.

10 kommenttia:

 1. Olipa kiva idea vaihteeksi pitää leffasynttärit. Kivoja juttuja oli monta, eikä sitä kakkua aina tartte olla. Mä tein kerran pojan kaverisynttäreille kakun, yksikään ei tykännyt= ei palaakaa otettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakut ei tosiaan oo kovin suosittuja yleensä lasten synttäreillä 😃

   Poista
 2. Aivan ihanat synttärit. Ei muuten olisi mikään pöllömpi ajatus pitää tällaiset synttärit aikuisenakin.
  Ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit. Voisi olla mukava ilta aikuisillekin!

   Poista
 3. Ihanat tarjoilut ja somisteet.

  VastaaPoista
 4. Olipa hieno elokuvailta, varmasti vieraat viihtyivät :) Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 5. Wau! Loistoidea! Tykistä haaveilen TV:n sijaan. Tiistai-iloja! 💫 Tuija

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!