sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Hailuoto: Hiekkaa, aurinkoa ja aivan omanlaistaan tunnelmaa


Vuoden takainen Hailuoto-postaus on ollut vuoden luetuin blogiteksti (klik) - tai katsotuin kuvakooste, sillä kuvat tässäkin aiheessa kertonevat enemmän kuin tuhat sanaa. Tänä vuonna lomailimme Marjaniemessä pari vuorokautta ja aika kului rannan tuntumassa kauppa-, makkaranpaisto- ja ratsastusretkiä lukuun ottamatta. Toki makkaratkin olisi voinut paistaa ihan siinä Marjaniemen nokalla, siinä on nuotiopaikat viimeisen päälle.

Heppailuhetken meille tarjosi nuorimmaisen kummitäti, mutta saaressa pääsevät ratsastamaan muutkin. Tästä ja muista harrastusmahdollisuuksista ja aktiviteeteista on kattava listaus Hailuodon kunnan nettisivuilla (klik). Makkarat paistoimme Koppakodalla, vaikka muuten emme malttaneet lämpimässä auringonpaisteessa jäädä metsään retkeilemään, vaan suuntasimme pikimmiten takaisin uimaan.

Marjaniemen majakka on tänä kesänä auki vierailijoille klo 12-14 välillä. Majakka on kiehtonut lapsia joten kiipesimme ensimmäistä kertaa valotorniin katsomaan maisemia ja kuulemaan historiaa. Sisällä oli melko ahdasta ja ikkunakalterit rajoittivat näkymiä, mutta elämyksenä se oli mielenkiintoinen. Pitkospuut pitää lasten kanssa päästä aina kävelemään (juoksemaan) edestakaisin.

Suurin haaste Hailuodon matkailussa ovat melkoisiksi pullonkauloiksi kasaantuvat lauttajonot aina aurinkoisina päivinä. Me vältämme jonot ajamalla saareen aina illalla ja palaamalla takaisin aamulla - toisin kuin suurin osa vierailijoista. Kannattaa siis melkeinpä ottaa teltta tai asuntoauto matkaan, tai varata mökki, ja suunnata saareen yötä vasten. Laskevan auringon tunnelma meren äärellä sekä hiljaiset rannat ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla ovat sitä paitsi aika ihanat.    8 kommenttia:

 1. Ihanat maisemat! Kyllä ranta on sellainen paikka, jossa itsekin viihdyn näin kesäisinä aurinkopäivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla tosiaa on ihanat maisemat ❤️ Kyllähän sitä hyvin rannalla vaan viihtyisi, vähän juotavaa ja ihania sisustuslehtiä matkassa 😊

   Poista
 2. Jokohan me nyt saatais lasten kanssa tehtyä retki Hailuotoon ennen koulujen alkua? Eivät ole koskaan käyneet ja omastakin käynnistä taitaa olla 25 vuotta :D Eilen just miehen kanssa motskariajelulla käytiin Lumijoen Varjakassa ja kun Hailuoto siitä näkyi, oli puhetta että pitäis sielläkin joskus käydä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hailuoto on kyllä ihana! Meillä tulee käytyä tosi vähän siihen suhteutettuna, että lapsilla on mummula siellä.

   Poista
 3. Voi Hansu, miten kauniita kuvia! Onkohan ensi kesälle ihan pakko lähteä lomalle Hailuotoon??!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Hailuoto on kyllä ihana - ja tässä toisten blogien lukemisessa piilee aina tuo vaara. Mulla on paljon paikkoja, joihin olisihan pakko päästä 😏

   Poista
 4. Moikka. Minkärotuinen koiranne on?
  T. Sanniska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Labradorinnoutaja 😊 Metsästyslinjainen, siksi paljon pienempi ja sirompi kuin ne, mitä monet ovat tottuneet näkemään 😊

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!