sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Ulkoilua, tuoretta pullaa ja remppasuunnitelmia


Ulkoilua, tuoretta pullaa, pelejä, yhdessäoloa ja vähän remppasuunnitelmia. Niistä on tämä lomapäivä tehty. 

Laskettelurinteeseen suunnattiin puolen päivän aikaan eikä lapsia olisi sieltä pois saanut. Itse en ole laskettelusuksia laittanut jalkaan yli kymmeneen vuoteen, mutta nyt ei miehenkään tarvinnut kuin rinteen alapuolella tilannetta seurailla. Tokaluokkalainen laski kaverin kanssa mäkeä koko pituudelta ja metsäreittien kautta, ja tokaluokkalainenkin pärjäsi jo itsenäisesti sompahississä. Meidän neljävuotiaalle prinsessalle ei vielä ole suksia tarjottukaan, hän laski pulkkamäkeä. Helpolla alkaa jo tämän ikäisten kanssa päästä, ihan mahtavaa!

Iltapalaksi nautittiin mummon ja lasten leipomia pullia, maidon kanssa tietysti.

Tässä sivussa olen ehtinyt haaveilla ja suunniteilla erilaisia remontteja.

Ensimmäinen suunnitelma on siistiä alakerran pikkuvessa. Vessassa on nyt seinän alaosassa kaakelit, yläosassa maalattu seinä. Ensimmäinen suunnitelma oli maalata sekä kaakelit että seinä, kaakelit kaakelimaalilla, yläosa kalkkimaalilla. Visioin vessasta rustiikkisen romanttista ja tänään keksin, että ehkä laudoitammekin seinät, tai ainakin alaosan. Lavuaarin haluan uusia ja sen alle jonkun puisen lipaston, laatikoston tms. Mielellään jotain vanhaa ja rosoista, täytyy pitää silmät avoinna.

Toinen suunnitteilla oleva remppa on pojan huone. Pastellit olisivat toki kauniita, mutta jotenkin eivät sitten yhtään meidän vilkastuksen tyylisiä. Olen kallistumassa mustavalkoiseen ripauksella turkoosia. Ehkä jalkapalloteema, ehkä merirosvoja.

Kolmas haave olisi uusia ainakin osa meidän talon lasikuitutapeteista. Tämä on sellainen projekti, jolle mies ei yhtään lämpene, koska hän on erittäin skeptinen siitä, saataisiinko mitenkään siistiä lopputulosta aikaan. Olisi tosi ihana kuulla lukijoilta kokemuksia lasikuitutapetin peittämisestä! Oletteko tehneet sellaisia projekteja, miten olette onnistuneet? Ovatko hermot (ja ehkä jopa avioliitto :D) olleet koetuksella?10 kommenttia:

 1. Meillä tässä ostetussa kodissa on kaikki keittiön, eteisen ja tietokonehuoneen seinät lasikuitua. Mä haaveilin niitten hävittämisestä, mutta kuultuani työstä, en haaveile enää. Onneksi kuviointi on tosi simppeli, niin senkään puolesta ei niin paljoa häiritse vaikka jääkin sellaisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritän lohduttautua sillä, että kuvio on simppeli eikä pistä silmään, mutta toisaalta haaveilen niin ilmeen muutoksesta ja kyllä se kovasti muuttuisi, jos saisi vähän erilaista seinäpintaa.

   Poista
 2. Mä oon vanhassa asunnossa peittänyt lasikuitutapettia tasotetapetilla ja päälle laittanut uuden tapetin. Tasotetapetti vaatii paljon liimaa, kun on niin paksua ja leveä, mut alkuun kun pääsi, niin helppoa se oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, pitäsköhän kokeilla tuota...! Meillä on lasikuitutapettiseinät monessa huoneessa ja vois jostain pienestä lähteä liikkeelle ja kokeilla ilman suuria riskejä.

   Poista
 3. Moikka! Kivoja remppasuunnitelmia =) Täällä kans mietinnässä yksi jos toinenkin remonttiasia ;) Mä maalasin kalkkimaalilla viimeviikolla yhdestä huoneesta yhden seinän - se maali oli tosi kiva työstää vaikka olikin sellaista litkua! Täällä myös suunnitteilla mustavalkoista esikoisen huoneeseen, osittain siellä jo sitä onkin, mutta poika haluaisi mustan tehosteseinän, itse mietin vielä suostunko, pimeneekö huone liikaa.. toisaalta en tiedä mitä ehdottaisin sille vaihtoehdoksi. Nyt lomalla olis aikaa maalata kun sais tehtyä päätöksiä..
  Terkuin Noora tästä naapuripitäjästä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, lomaviikko olis hyvä aika viedä projekteja vähän eteenpäin. Mun pitäs ensin alkaa vanhoja tapetteja poistamaan, siihen hommaan vois ryhtyä loppuviikosta :)

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!