keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Salakuljetetut karkit, elämäni hurjin bussimatka ja muita vesipuistoseikkailuja


Tiistaille oli luvattu viikon aurinkoisinta päivää, joten suuntasimme lähellä sijaitsevaan Siam Park -vesipuistoon, jota mainostetaan näillä hoodeilla maailman parhaana. Niin kuuma ilma tulikin, että hartiat saatiin poltettu. Ja siitä en tiedä, onko puisto maailman paras, mutta erittäin siisti se oli ja tekemistä riitti, vaikka läheskään kaikkiin mäkiin ei edes meidän vesipetotokaluokkalaisen kanssa uskallettu.

Lapsille oli rakennettu oma vesimaailma "The lost city" (yllä) vähän samaan tyyliin kuin Kalajoen Jukuparkissa on oma alueensa perheen pienimmille. Vesi oli matalaa, liukumäkiä paljon ja hurjimpana yksityiskohtana iso saavi, josta aika ajoin kaatui valtavavesimäärä polskijoiden niskaan (samaan tyyliin kuin Kalajoella kalan suusta.)

Tämän lisäksi oli toinen alue, jossa pienille lapsille oli kolme mäkeä: yksi tuubimäki ja kaksi tavallista.


Toinen ääripää eli hurjapäiden oma mäki oli yllä oleva "The tower of power", jossa meidän matkaoppaan mukaan vauhti kiihtyy jopa 80 kilometriin tunnissa. En tiedä, onko se mahdollista, mutta mäki tulee lähes pystysuoraan alas ja päätyy putkeen, joka menee sellaisen veden läpi, jossa on haita. Tuon viimeisen putken näkee sivusta ja vauhti siinä kohtaa oli niin kova, ettei ensin huomannut, kun joku syöksyi läpi. Extremeä kerrakseen - me emme vaan sitä tällä kertaa tavoitelleet ;)


Tokaluokkalaisen kanssa kolusimme kaikki keskitason mäet eli keltaiseksi luokitellut ja niistääkin sai näin hyvät pärskeet.


Yksi ihanimpia yksityiskohtia oli alueelle rakennettu hiekkaranta, jonka "meressä" oli puolen tunnin välein aallot - ja aaltojen kokoluokka vähän toista kuin vaikkapa Oulun Edenissä.

Toinen ihanuus olli Mai thai river, jossa sai tuubin sisällä rauhalliseen tahtiin lillutella jokea pitkin yksin tai kaverin kanssa. Tähän kyytiin pääsi meidän kolmevuotiaskin. Eipä ole paljon rennompaa tapaa nauttia vedestä ja auringosta yhdessä!


Paluumatka hotellille taittui ehkä elämäni hurjimmalla bussimatkalla. Bussi oli kaksikerroksinen eikä yläkerrassa ollut kattoa. Tuolla korkealla avoterassilla huristelimme jyrkkiä mäenrinteitä ja mutkia alas. Äitiä vähän jänskätti.

Mikäli suunnitelmissa on loma Teneriffalle niin suosittelen kyllä katsastamaan Siam Parkin! Pari yllättävää asiaa meille kuitenkin tuli päiväreissussa vastaan, nämä on ehkä hyvä huomioida:

1. Hotellilla matkaoppaat sanoivat, että taksi maksaa  4-5€, meille se todellisuudessa maksoi 10€.
2. Vesipuiston portilla tarkastettiin kassit. Mukana olleissa eväsbanaaneissa ei ollut ongelmaa, mutta karkkia ei puistoon saa kuulemma viedä. Jouduimme jättämään sen portille. (Paitsi että neiti porttivahti päättikin armahtaa meitä: Juoksi perään ja tiputti pussin takaisin kassiimme.)
3. Altaisssa ja liukumäissä ei saa käyttää aurinkolaseja. 
4. Pituusrajat ovat 110cm ja 125cm - ja lisäksi toki niitä pienten mäkiä, joihin ei ole rajaa ollenkaan. Kaikki mäet, joiden raja on 125cm ovat sen verran hurjia, etten niihin pienemmän kanssa menisikään.


Illan päälle kävimme vielä kävelemässä rantabulevardilla. On siellä vaan niin kaunista!


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia olet täältäkin kohteesta saanut. Vesipuisto oli tosi mukava mummonkin mielestä. Mäkiä löytyi moneen makuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukava, että tehtiin nuo pari retkeä!

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!