maanantai 24. marraskuuta 2014

Loro Parque - pingviinejä ja valaita ihmettelemässä


Kotiin tultiin viime yönä ja postissa odotti muutama ihana yllätys: joulupaketti Sikuriinasta, kalenteritarrat DIY-joulukalenteriin PopUpKemuilta, Stabiloita testattavaksi Buzzadorilta ja Joululehti Sanoma Magazinesilta. Näistä juttua luvassa viikon sisään. Nyt kuitenkin fiilistellää vielä vähän aurinkomatkaa ja sen viimeistä kokonaista päivää joka vietettiin Loro Parque -eläinpuistossa.


Lapsille jäivät puistosta päällimmäisenä mieleen suloiset pingviinit. Delfiiniesitys oli hieno, mutta koska vastaavaa on nähnyt myös Suomessa ja Ruotsissa, teki ainutlaatuisempi valasesitys suuremman vaikutukseen. Oman jännitysmomenttinsa valaiden esiintymiseen teki se, että katsomon kymmenkunta alinta riviä olivat kastumisvaarassa valaiden räiskähtäessä veteen. Tokaluokkalaisesta tämä oli hauskaa, pienemmät halusivat turvallisemmille eli kuivemmille yläriveille. Esityksessä valaat tekivät samantyyppisiä temppuja kuin delfiinit, aika upeaa isoilta nisäkkäiltä!Puistossa esiintyivät myös papukaijat ja merileijonat, ja merileijonaesitys kirvoitti koko loman parhaat naurut.


Niinkuin Teneriffa muutenkin, Loro Parque oli siisti paikka ja vaikka se on alunperin papukaijoihin erikoistunut puisto, on siellä nykyään laaja valikoima muitakin upeita eläinlajeja. Vierailun päätti vaikuttavat esitys siitä, miten ihmismäärän kasvaessa maapallolla eläinten määrä pienenee. Loro Parque pyrkii osaltaa pelastamaan uhanalaisia lajeja, tekee eläintensuojelutyötä ja tutkimusta sekä levittää tietoisuutta elämästä ympärillämme. Tämä videonpätkä herätti koululaisessa paljon ajatuksia. Nähtäväksi jää kuinka vannoutunut eläintensuojelija hänestä vielä kehkeytyy.


Blogi pyrkii palaamaan ruotuun ja sisustus/joulu/DIY-aiheisiin piakkoin, mutta kokoan vielä yhteen postaukseen meidän kokemuksia Teneriffasta lomakohteena. Pysykäähän kuulolla, sekä sisustus-, DIY- että matkustusintoilijat! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!