lauantai 29. marraskuuta 2014

Teneriffa lapsiperheen lomakohteena


Teneriffalta palattiin kotiin kuusi päivää sitten, mutta tuntuu kuin reissu olisi tapahtunut jossain toisessa elämässä. Siellä oli lämmintä ja aurinkoista, täällä sataa räntää.  Matkasta jäi päällimmäiseksi tosi hyvä fiilis. Mielestäni Teneriffa oli erinomainen kohde lasten kanssa. Kokoan tähän postaukseen meidän perheen vinkkejä Teneriffn matkalta siltä varalta, että joku muukin harkitsee aurinkolomaa.
Teneriffa valikoitui tällä kertaa meidän kohteeksemme oikeastaan kolmesta syystä:
1. Tähän aikaa vuodesta ei auringon lämpöä oikein lähempää löydä (Kreikka, Turkki ja muut Euroopan kohteet siis poissuljettuja)
2. Teneriffalle sai suorat lennot Oulusta (lasten kanssa 600 km päähän Helsinkiin matkustaminen ei todellakaan houkuta, ja liittymälennoistakin tulee lisää hintaa ja vaivaa.)
3. Kesälomalla silmiin osui Finnmatkojen 50-vuotistarjous: Lasten hinta oli 50€/hlö eli viikon matka hotelleineen ja suorine lentoineen Oulusta kustansi minulle ja kolmelle lapselle yhteensä alle 900€.
Olen käynyt Kanarian saarilla viimeksi yli kymmenen vuotta sitten, silloin miehen kanssa kahdestaan Gran Canarialla. Hiekkadyynit siellä olivat upeat, mutta agressiivisen katukaupan takia muuten kohteesta ei jäänyt kehuttavaa kuvaa. Ehkä tästä syystä yllätyin Teneriffasta erittäin positiivisesti! Joka puolella oli siistiä, ja ainakin tähän aikaan vuodesta rauhallista. Paikalliset olivat ystävällisiä, avuliaita ja joustavia. Tekemistä riitti - tuulinen päivä käytettiin shoppailun merkeissä. (Voi tosin olla, että Gran Canariakin on muuttunut parempaan suuntaan kymmenessä vuodessa.)
Viikko vierähti nopeasti. Pääasiassa vietimme aikaa rennosti altaalla ja rannalla. Hotellimme Villa Mandi sopi hyvin meidän matkaseurueen toiveisiin. Huoneisto oli tilava ja koko viiden hengen poppoo mahtui sinne hyvin. Lapsille oli oma pieni, polvisyvä allas, jossa nelivuotiaamme tykkäsi läträtä vesileluillaan. Isompi allas oli lämmitetty 25-asteiseksi, ja syvyydeltään se oli 140cm. Vielä pari vuotta sitten se olisi voinut olla haastavaa, mutta nyt altaan syvyys ei ollut mikään ongelma, koska sekä tokaluokkalainen että eskarilainen osaavat jo uida riittävän hyvin touhutakseen siinä aikuisten valvoessa altaan reunalla.
Hotellilla ei tarvinnu taistella aurinkotuoleista ja siellä oli rauhallinen tunnelma, mutta kuitenkin päivittäin erilaista ohjelmaa lapsille ja vesijumppaa, venyttelyjä jne. aikuisille. Lisäksi alueella oli pari leikkipuistoa sekä play hotel, jossa lapset saivat käydä sisätiloissa vapaasti leikkimässä. Viiden minuutin kävelymatkan päässä oli iso ja edullinen supermarket, josta sai aamupalatarpeet ja välipalat. Samassa yhteydessä oli hieno leikkipuisto ja mm. Desigualin liike.
Oikeastaan ainoa miinus hotellille tulee siitä, että kävelymatka sieltä rantaan kesti lasten kanssa reilun puoli tuntia ja ensimmäisnä iltana suoran reitin löytäminen ei ollut ihan yksinkertaista. Taksit kyllä olivat edullisia ja niitä olisi pitänyt enemmänkin käyttää.
Kaksi päiväretkeä teimme lomamme aikana. Ihanan, aurinkoisen päivän vietimme Siam Parkin vesipuistossa (klik) ja pilvisemmän päivän Loro Parquen eläinpuistossa (klik). Molempia voi lämpimästi suositella! Ostimme näihin yhteislipun Finnmatkoilta, näin saimme Loroon kuljetuksen hotellin ovelta asti. Laskin, että noin 40 euroa olisimme reissukokoonpanollamme säästäneet, jos olisimme ostaneet twin ticketin molempiin paikan päältä, mutta sitten olisimme joutuneet järjestämään itse kuljetuksen 1,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Loro parkkiin, joten koimme tämän helpommaksi vaihtoehdoksi.
Ravintoloita on rannan tuntumassa paljon. Itse kävimme Mäkkärillä Ja Burger Kingissä pariin otteeseen - helppoa, nopeaa, halpaa ja varma valinta lasten kanssa. Lisäksi testasimme matkaoppaan suositteleman Chill out -ravintolan Los Cristianosin rannalla. Siisti, hieno paikka ja hyvä ruoka. Eniten ihastuimme Hard rock Cafeeseen, jossa myös palvelu ylsi parhaalle tasolle. Herkullinen ruoka nautittiin siellä ulkona auringossa ja lapsille se tarjoiltiin kitaran muotoisilta lautasilta.
Jos ilma olisi ollut huono useampana päivänä ja/tai matkassa olisi oltu aikuisporukalla, olisin mieluusti lähtenyt bussilla tunnin matkan päähän Teneriffan pääkaupunkiin Santa Cruziin shoppailemaan El corte Inglesiin, Primarkiin, Desigualiin jne., mutta lasten kanssa oli helpompi vaan nauttia uimisesta ja auringosta. Santa Cruzin lisäksi Teiden tulivuori olisi varmasti ollut mielenkiintoinen retkikohde.
Lämpötila pysyi koko viikon 20 ja 25 asteen välillä. Muutama lyhyt sadekuuro saatiin niskaan, mutta lähes koko ajan aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Matkan teko 4-, 6- ja 8-vuotiaiden kanssa oli huomattavasti helpompaa kuin edellinen reissumme lasten ollessa 1, 3 ja 5. Nyt kaksi aikuista pärjäsi hyvin kolmen lapsen kanssa ja itsekin ehti jopa neuloa ja lukea altaan reunalla, edellisillä reissulla neljä aikuista on tullut hyvinkin tarpeeseen.

Vaikka toki näitä yllä olevia hetkiäkin mahtui viikkoon, niin kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen lomaan ja tunnelmat jälkikäteen ajateltuna vastaavat lähinnä alempaa kuvaa. Loman hinta-laatusuhde oli suorastaan erinomainen!

Lisää kuvia lomatunnelmista täällätäällä, täällä ja täällä.9 kommenttia:

 1. Vaikutti kivalta lomakohteelta! Ja tuo hinta! Tosi,tosi edullinen. :) Sais olla useamminkin hyviä tarjouksia. Saatikka että niitä mainostettaisiin näkyvämmin. Itse en ainakaan ole huomannut 50-vuotistarjousta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta oli kyllä kohdillaan! Kolmen lapsen kanssa matkustattessa tuo tarjous varsinkin kannatti. Välistä tuntuu, että matkamainoksia tulee niin paljon, että hyvät menee ohi, mutta nyt kävi tuuri, kun bongasin tuon.

   Poista
 2. Teneriffa👍, me olimme siellä syyslomalla, suora lento Oulusta:). Ja huipputarjouksen olit bongannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suora lento tekee kyllä paljon lasten kanssa ja muutenkin voi kohdetta suositella. Lähtisin vaikka heti takas :)

   Poista
 3. Teneriffa om varma valinta säiden puolesta...aina :) Loro Pargueta en lähtisi suosittelemaan, ellei tietty halua nähdä surkeita valaita pienissä altaissa ja opettaa lapsilleen,että se on ok! Suosittelen katsomaan dokumentin : Black Fish

  VastaaPoista
 4. Moikka. Suuntaamme samaan hotelliin siskoni kanssa maaliskuussa. Onko kaikki huoneet altaalle päin vai onko niitä myös kadun suuntaan? Olisi mukava nauttia parvekkeella auringosta illalla ennen kuin suuntaa kaupungille syömään. Silsi mietin minkä verran ja mihin päivän aikaan aurinko paistaa huoneiden parvekkeelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Meidän perhehuone oli alimmassa kerroksessa ja meillä ei varsinaista parveketta ollut, pieni terassintapainen. Se ei ainakaan ollut kadullepäin, mutta ei myöskään suoraan altaalle, koska hotellialue on paljon isompi kuin allasalue eli allas ei näy kaikista huoneista - luulisin jopa, että suurimmasta osasta se ei näy. En muista niin tarkkaan tuota auringon suuntaa, mutta kyllä altaalle paistoi lähes koko päivän! Parvekkeista en tosiaan osaa sanoa. En ajatellut, mihin ne missäkin huoneessa osoittivat.

   Poista
 5. Suuntaamme siskoni kanssa samaan hotelliin maaliskuussa. Onko huoneiden parvekkeet kaikki allasalueen suuntaan? Paistaako aurinko mihin päivänaikaan parvekkeille? Olusi mukavaa illalla nauttia auringonpaisteesta parvekkeella ennen kuin suuntaa kaupungille syömään

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!