maanantai 1. joulukuuta 2014

Juhlakuukausi alkoi, tonttuja liikkeelläJoulukuu on meidän perheessä erityisen täynnä juhlaa. Sen lisäksi, että vietetään joulut, uudet vuodet ja itsenäisyyspäivät  muiden tapaan, on meillä kahden lapset nimipäivät ja kahden syntymäpäivät tässä kuussa. Nimipäiviä ei suuremmin juhlita, mutta tänään nautittiin nimipäiväsankarin kunniaksi aamupalalla herkkukaakaot. Aikaa kaakaoille oli, sillä esikoiselle nousi yöllä kuume ja jäätiin koko porukalla saikkupäivää viettämään.Herkkuaamiaisen äärellä lasten suurin huoli ja ihmetys oli se, ettei tonttu ollut muistanut heitä yön aikana. Meillä on perinteisesti tonttu tuonut lapsille joulukalenteriyllätyksen öisin joulusukkiin, mutta tänä aamuna sukat olivatkin tyhjät. Onneksi vähän aamupalan jälkeen keskimmäinen hoksasi, että tonttu olikin jättänyt yllätyksensä tänä vuonna vähän eri muodossa: numeroituina pikkupaketteina kuistin puolelle. Lapset tuumivat, että mahtaa tontulla olla niin kiire päästä yöllä paljuun, ettei ehdikään tänä vuonna joka yö tuoda paketteja ja on hoitanut asian näin. Toki sitäkin epäilyä oli ilmassa, että äiti hoitaa tontun hommia, mutta toisaalta keksittiin kyllä vahvoja todisteita sen puolesta, että ihan oikea tonttu on kuistilla yön aikana touhunnut.

  Alla oleva pieni käpytonttu valvoo kalenteria tarkoin silmin. Käpytontun olen saanut eräältä oppilaalta yhdeksän vuotta sitten jouluna, ensimmäisenä opettajavuotenani, ja niin se vaan joka joulu pääsee jollekin nurkalle meidän joulua tarkkailemaan.


Ajatuksena olisi tonttuilla myös täällä blogin puolella: esitellä jouluisia DIY-ideoita, tarjouksia ja lahjavinkkejä sekä tietenkin jouluista sisustusta.

Ihanaa alkanutta joulukuuta! 

4 kommenttia:

 1. Onpas siinä melkoinen kalenteri - wau! Ja aivan upean näköinenkin. Voin kuvitella, kuinka paljon noita paketteja tullaan kuukauden kuluessa tunnustelemaan :) Minusta tuntuu varsin haasteelliselta keksiä joka päivälle jokin ylläri, joten meidän kalenteista tulee putkahtelemaan niin tavara,- puuha- kuin namiyllätyksiäkin äidin improvisaationa. Paranemisia sinne naapuriin - meillä nuorempi ei ole vieläkään tervehtynyt, joten tk:hon käy kohta matka. Sitkasta tautia tuntuu olevan :/ - MY

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja pikaista paranemista teille! Täällä kuume on laskusuunnassa, mutta pää kipeä. Meidänkin kalenterissa on kaikkia noita: karkkia, legoja, kirjoja ja tehtäväkirjoja, hammasharjat ja -tahnat, purkkaa, sukkia... Laitoin tuohon kuistin puolelle sen takia, ettei ole ihan koko aikaa silmien alla ja hypistelyn kohteena ;)

  VastaaPoista
 3. Hieno idea ja mahtava toteutus. Kyllä Oskari kuulosti puhelimessa hyvin vskuuttuneelta, että tonttu on hiippaillut ja tuonut kaikki paketit kerralla. Minuakin Oskari kehoitti tarkistamaan onko tonttu jättänyt jotakin meillekin, paikaksi Oskari epäili paikkaa missä on sählymailat eli isompi eteisistämme. Joulun odotus on ihanaa aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Oli ihana seurailla lasten innostusta eilen aamulla.

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!