sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Seitsemäs: Joulukuiset juhlatarjoilut



Kuopus täyttää ensi viikolla neljä ja juhliminen aloitettiin eilen mummojen, vaarien ja tädin kanssa. Keijukakku oli toiveissa ja sellainen tehtiin suklaatäytteellä, mutta lisäksi päätin leipoa joulukauteen sopivia herkkuja: piparimuffineita ja marenkijäädykekakkua. Yllä oleva marenkijäädykekakku on tehty Kinuskikissan ohjeella (klik) sillä erotuksella, että jätin kanelin kinuskista pois ja korvasin puolukat vadelmilla. 

Piparimuffinit on tehty Kaikkien aikojen joulu -lehdessä olleella Dr. Oetkerin reseptillä. Ohje alla.

Piparimuffinit

Taikina

200g   voita
1½dl   fariinisokeria
3         kananmunaa
3dl      vehnäjauhoja
2tl       Dr.Oetker vaniljasokeria
2tl       Dr.Oetker leivinjauhetta
2tl       piparimaustetta
Dr.Oetker isoja muffinivuokia

Kuorrutus ja koristelu

200g    maustamatonta tuorejuustoa
50g      huoneenlämpöistä voita
3dl       tomusokeria
1tl        Dr.Oetker vaniljasokeria
pipareita
Dr.Oetker koristerakeita esim. Silver

Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää rouhittu suklaa taikinaan. Sekoita varovasti puuhaarukalla. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n.20 min. Anna jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto sileäksi vatkaimella. Lisää muut aineet ja jatka vatkaamista kunnes kuorrutus on sileää. Pursota tai lusikoi kuorrutus täysin jäähtyneille muffineille. Koriste pipareilla ja koristerakeilla.


Alla olevaan keijukakkuun tein viiden munan pohjan ja täytteen minttusuklaasta. Koristeluun on käytetty sokerimassaa.

Minttusuklaatäyte

4dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
250g Minttukrokanttisuklaata

Vatkaa kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Täytä kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen koristelua.




Kattauksen kynttilät on tehty Slöjd-Detaljerilta saadulla kynttilöille tarkoitetulla decoupage-lakalla. Minulta aiemmassa postauksessa kyseltiin siitä, miten nämä palavat ja millainen paloturvallisuus näissä on. Slöjd-Detaljerilta vastattiin, että lakkaa kannattaa laittaa reilusti sekä servetin alle että päälle niin se suojaa paperia. 





Tänään juhlat jatkuvat kavereiden kanssa.

P.S. Loppuun vielä sunnuntain shoppailuvinkki:
Kaikki Greengaten tuotteet Romanticossa (klik) tämän päivän ajan -20%, esim. lattekupit 9,60€ ja koriliinat ja -keittiöpyyhkeet 5,60€

Postit joulukuussa vain 3,50€

(Minä ainakin täällä taistelen itseni kanssa - tilatako vai ei... :))

7 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää �� Mistä olet ostanut tähtikynttilän alustan?

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä näitä ohjeita lämpimästi vaikkapa joulun kakkupöytään :)

      Poista
  3. Jalallinen kakku tarjoiluastia on näyttävä, mutta kuin ratkaiset säilyttämisen jääkaapissa seuraavaan päivään, kun ei ole kantta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säilytän noita sokerimassakakkuja jääkaapissa ilman kantta/kupua - säilyy massa parempana ja se kyllä pitää kosteuden sisällään niin, ettei ongelmaa ole. En ole huomannut sitäkään, että muita makuja jääkaapista tarttuisi kakkuun.

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!