sunnuntai 21. joulukuuta 2014

PiparkakkutaloKoululaisen toiveesta rakennettiin meillekin tänä jouluna piparkakkutalo. Vaikka olen kakkuja värkkäillyt jo melko paljon, on tämä piparkakkuaskartelu minulle aika vierasta. Tämä oli nyt kolmas piparkakkutaloni ikinä. Ensimmäinen yritys oli muumitalo viisi vuotta sitten. Sen katon kanssa meinasi kärsivällisyys olla koetuksella, mutta valmista tuli lopulta yömyöhällä. Sen jälkeen on yhden kerran lasten kanssa rakennettu valmiista, kaupasta ostettavista paloista perustalo.

Tällä kertaa otin riskin ja tein taikinan ja kaavat itse. Onneksi taikinasta tuli koostumukseltaan erittäin onnistunutta ja kokoaminen onnistui jollain lailla. Katon kiinnittäminen tuotti tälläkin kertaa haasteita ja toisen puolen saumoista tuli kamalan näköiset, kun jouduin paikkailemaan vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella saumoja, mutta onpahan työssä vahva käsityön leima.

Toisen puolen koristelusta vastasin minä, toisesta puolesta tyttö. Nyt talo koristaa olohunetta niin pitkään kuin se pystyssä pysyy - eiköhän se viimeistään keskimmäisen kuusivuotisjuhlissa joulun jälkeen tuhota.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!