maanantai 21. syyskuuta 2015

Kaakeleiden maalaus ja vessan valoisampi ilmeKaipasin meidän vessaan vaaleampaa, valoisampaa ilmettä ja koska en saanut miestä lämpenemään kaakeleiden vaihtoon ja isompaan remppaan, tyydyin maalailuun. Alaosan kaakelit maalasin valkoisella kaakelimaalilla, yläosan maalasin Jean d'Arcin Vintagemaalilla ja patinoin ruskealla ja valkoisella vahalla. Lisäksi maalasin Ikeasta pari vuotta sitten ostetun hyllykön valkoisella maalilla ja hioin sopivasti kuluneen näköiseksi. Nyt pitäisi vielä löytää tyyliin sopiva vessapaperirullateline ja kiinnittää pyyhenaulakko seinään. Ehkä jotain taulua tai muuta seinäkoristusta saattaisi tuo patinoitu seinän yläosa kaivata  ja verhoakin harkitsen pikkuikkunaan. Ehkä pellavasta, johon olen niin ihastunut.

Minä olen aivan ihastunut tuohon yläosan rustiikkiseen ilmeeseen. Alaosan kaakelit eivät edelleenkään sovi täydellisesti tyyliin, mutta valkoisena ne ovat paremmat kuin ensiset sinertävät kultaisilla kukkasilla höystettynä.

Kaakeleiden maalauksesta olin kuullut monenlaista ja aloittaminen jännitti. Ensin pesin seinät maalipesulla, tämä on kuulemma olennaista onnistumisen kannalta. Saumoja olisi pitänyt hinkata vieläkin paremmin, sillä joissain kohtaa niistä alkoi murentua pieniä palasia maalauksen yhteydessä. 

Maalipurkin ohjeessa neuvottiin aloittamaan saumoista ja nurkista ja näin tein, mutta kun tämän jälkeen maalasin kaakelit, jäivät saumojen vierukset erottumaan selkeästi valkoisempana. Tästä syystä en maalannut saumoja enää uudelleen ja kolmen maalikerroksen jälkeen väri alkoi näyttää tasaiselta. Valuminen ei ollut ongelma ja maalin käsittely oli mielestäni pienellä telalla aika helppoa. Lopputuloksen tasaisuuteen olen kyllä tyytyväinen! Ainoa harmi on, että sävy jäi edelleen vähän turhan kylmäksi, näissä kun ei ollut eri valkoisen sävyjä valittavana. 

P.S. Pienen tilan kuvaaminen osoittautui melko hankalaksi...

6 kommenttia:

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!