lauantai 19. syyskuuta 2015

Vaaleanpunainen juhlaviikonloppu
 

 

  
Esikoinen täyttää ensi viikolla yhdeksän (siis miten meillä voi olla jo noin iso tyttö...?!?) ja sitä on juhlittu eilisestä asti. Kolmasluokkalainen halusi järjestää yökyläsynttärit, mikä tietenkin rajasi kutsuttujen kavereiden määrän aika paljon pienemmäksi kuin aikaisempina vuosina. Tyttöjoukko saapui meille kuuden maissa ja lahjojen avaamisen jälkeen he suuntasivat saunan kautta paljuun. Tyttö oli toivonut pihaan lyhtyjä tunnelmaa luomaan, joten niitähän sytyteltiin.

Paljun jälkeen syötiin suolaista ja makeaa ja jälkkäriksi poksautettiin itsetehty pinjata hajalle. Pinjatan teko oli suhteellisen helppoa. Ilmapallon päälle liisteröitiin neljä kerrosta sanomalehteä. Sen kuivutta hajotettiin ilmapallo ja vedettiin se päätyyn jätetytä reiästä ulos, täytettiin pallo karkeilla ja paikkailtiin reikä. Koristelu ei ihan onnistunut, jätin sanomalehtikerroksen kai liian epätasaiseksi ja se näkyi maalinkin läpi. Asiansa pinjata kuitenkin ajoi. Jokainen sai lyödä yhden iskun vuorotellen ja kolmannella kierroksella se vihdoin hajosi ja karkit tippuivat maahan.

Jaoin kaikille omat paperipussit, jotka oli merkattu erilaisin tarroin, ja karkit jaettiin suunnilleen tasan. Samanlaisin tarroin merkattiin myös popparikulhot, joihin tytöt ottivat itselleen sipsejä ja näiden herkkujen kera siirtyivät leffaa katsomaan. Leffan jälkeen tytöt kuvasivat oman elokuvan ja ennen nukahtamista mummo luki kuuden tytön siskonpedissä lepäileville neitokaisille Viisikkoa iltasaduksi. 

Tänään iltapäivällä tyttösten kotiuduttua kahviteltiin ja kakuteltiin sukulaisten kanssa. 
Sankari itse teki sokerimassasta kakkuun koristeet, äiti asensi ne paikalleen.

Olen tyytyväinen itseeni siitä, että kerrankin vältin juhlarekvisiittashoppailut lähes kokonaan. Pääasiassa hyödynsin vuoden mittaan kaappiin kertyneitä materiaaleja: paperipusseja ja popparikulhoja, jotka olen jollain reissulla Tigeristä tuonut, ja tarroja, jotka ostin Porvoon reissulta kesällä. Servetitkin löytyivät kaapin perukoilta, eikä kertakäyttöastioita tarvinnut ostaa, kun kaapista löytyi synttäriväreihin hyvin sopivat lautaset ja vuosi sitten synttäreille ostetut pullot sai taas muokattua uudenlaisiksi juhlakuntoon. Ainoa asia, jonka ostin, oli pöydän päälle ripustetut kennopallot.

Tälle iltaa olisi ohjelmassa vielä yhden ristiäiskakun teko. Lasten luulisi nukahtavan helpostin tällaisen paripäiväisen juhlaputken ja viime yön lyhyiden unien jäljiltä.

6 kommenttia:

 1. Ihanan suloinen kakku... olen itsekin jo monena vuonna tehnyt sokerimassakuorrutteisen synttärikakun lapsilleni, koska silloin myös he voivat itse tehdä osan koristeista itse... ja he ovat ylpeinä esitelleet vieraille aikaansaannostaan... tyttäreni täyttää marraskuussa 6 vuotta... vielä ei ole tullut erikoistoiveita koristelun suhteen, mutta on odotettavissa... taitaa joku prinsessa aihe olla varmaan : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans molemmat tytöt tykkää itse värkkäillä, mutta nyt pääsin poikkeuksellisen helpolla - yleensä on tullut kaiken maailman toivomuksia 😃

   Poista
 2. Onpa ollut ihanat juhlat siellä. Nuo yökylä synttärit minäkin muistan. Meidän prinsessa täyttää seuraavaksi 18 vuotta ja luulenpa, että saan vaan sukulaiset kahvittaa enää.
  Nuo popparikipot on söpöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään noista kipoista ja pusseista 😊 Taitaa tässä tosiaan juhlat alkaa muuttua pienemmiksi vähitellen.

   Poista
 3. Ihanan kuuloiset synttärit! Tuo kakku on niin suloinen! Tytöt varmaan nauttivat olostaan. Onnea vielä sankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä mukava kun viimeinen vieras sanoi isälleen lähtiessään, että "Täällä on ollu ihan huippua!" :)

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!