torstai 28. tammikuuta 2016

Puhdas tuoksu ja onnistuneen työpäivän kuulumisia
Olipa kuulkaa huippu työpäivä! Oltiin oppilaiden kanssa Yrityskylässä. Sellaisessa käyvät nykyään lähes kaikki Suomen kutoset. Päivää oli valmisteltu luokassa pitämällä yrittäjyyskasvatustunteja, joihin materiaalipaketti tuli valmiina. Kokonaisuus huipentui päivään, jossa jokainen oppilas toimi ammatissa ja yrityksessä, johon hän oli hakenut ja hänet oli palkattu. Jokaisella oli omat tehtävänsä ja selkeät aikataulut niiden tekemiseen. Ja tietenkin työstä maksettiin palkkaa. Enpä ole oppilaiden toimivat yhtä itseohjautuvasti ja vastuullisesti kuin tänään! Ihan mahtavaa yhteistyötä, palveluhenkeä ja omista tehtävistä huolehtimista. Harvoin pystyy tämän päivän tavoin itse istumaan teekuppi kädessä katselemassa, miten kaikki toimii ihan itsestään. Kertaakaan ei kenenkään käytökseen tarvinnut puuttua. Ihan mahtavaa!

Kotonakin kaikki hyvin viikon mittaan kertyneestä väsymyksestä huolimatta. Kaikilla lapsilla kavereita kylässä tai tulossa kylään ja hyvä mieli. Minulla kakunleivontaprojektia illalle edessä, mutta sitä ennen musiikki soimaan ja kynttilät palamaan.

Vuosia sitten tilasin Perfect homelta puhtaan puuvillan tuoksuisia kynttilöitä. Niillä sai ihanasti raikasta tuoksua kotiin silloinkin, kun ei ollut siivouspäivä. Nykyään olen tosi arka ostamaan mitään tuoksukynttilöitä, koska tuoksut laukaisevat minulla herkästi  migreenin. Tähän H&M:n kevätuutuutta oli pakko kuitenkin päästä testaamaan. Ainakaan vielä se ei ole pääkipua aiheuttanut, iloa sen sijaan. Olisin tilannut tästä pienemmän purkin, mutta nämä olivat olleet niin suosittuja, että ne olivat samantien loppuneet. Tämä isokin löysi onneksi paikkansa vanhan kirjan päältä olohuoneen sivupöydältä.

Tsemppiä kaikille viikonloppurutistukseen ja rentouttavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Meidän poikakin on menossa yrityskylään vierailulle ensi kuussa. Kovasti innoissaan on tehtäviä sitä varten tehnyt :)
  Kivaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava, että pääsee. Päivä oli oppilaidenkin mielestä huippukiva!

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!