sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Viikonlopun kuulumisia, viimeisiä joululahjoja ja The Voicea lasten kanssa


Meillä on miehen suvussa tapana, että aikuisten kesken arvotaan joululahjojen saajat ja antajat siten, että jokainen aikuinen ostaa ja saa yhden lahjan. Minä sain tänä jouluna mieheni siskonmieheltä lahjakortin Stockalle, joten joulu jatkui näin tammikuulle asti. Eilen käytiin miehen kanssa kaupungilla, kun kerrankin oltiin kahden kotosalla ja valitsin lahjakortin jäljellä olevalla osalla itselleni Brukan mustan snacks-kulhon ja Eightmoodin kynttilän. Molemmat olivat sellaisia ei-välttämättömiä ihanuuksia, joita ei olisi muuten tullut hommattua, mutta ajattelin panostaa tuon lahjakortin verran ihan vaan omaan mielihyvään.

Äkkiä se viikonloppu hurahti rauhallisissakin merkeissä ilman lapsia. Jospa sitä olisi nyt tavallistakin rentoutuneempi. Aamu aloiteltiin hitaasti teetä nauttien ja päivä jatkui samansuuntaisissa merkeissä. Ulos en ole uskaltatunut ollenkaan, kun eilisen mukavan noin kymmenen asteen pakkasen jälkeen mittari oli taas laskenut kolmeenkymmeneen pakkasasteeseen. 

Sisähommat tuottivat sen sijaan tulosta. Sain viimeisenkin viime vuoden kuvakirjan valmiiksi ja tilattua, se tulee meille aikuisille. Ja viimeisetkin Alvit yritystoiminnasta on nyt tilitetty. Enää ei tarvitse moisesta huolehtia, kun myyjän ura on historiaa. Ihana helpotus! Vaikka homma on melko helppo, on siitä aina ollut kuitenkin stressi.


Ilta lasten kanssa meni mukavasti, vaikka monesti kotiinpaluu reissun jälkeen aiheuttaa tavallista suurempia kiukunpuuskia. Jo etukäteen oli sovittu, että katsotaan perjantaina väliin jäänyt Voice yhdessä lasten kotiuduttua ja tuota hetkeä jääkaapissa oli odottamassa Hakkaraisen limpparit jokaiselle. Yö nukutaan vierashuoneessa siskonpetissä.

Saa nähdä, päästäänkö sitä aamulla töihin ja kouluun. Esikoisen ääni oli painoksissa ja kurkku kipeänä. Pienempiä joululomalla vaivannut sitkeä tauti on tainnut saada isoimmastakin otteen - eikä eilinen kolmen tunnin laskettelu 25 asteen pakkasessa varmaan ainakaan auttanut ennaltaehkäisevästi. Taisi kuitenkin olla sen arvoista. Tyttö on kovasti odottanut rinteeseen pääsyä ja mummolassa on siihen onneksi hyvät mahdollisuudet.


P.S. Ikkunapaikka ainakin näin pakkasella oli tulppaaneille mieleen. Puolitoista viikkoa sitten ostetut kukat ovat vieläkin hyvässä kunnossa.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!