torstai 28. tammikuuta 2016

Synttärikakkuja karatesalille + ohje valkosuklaa-marjatäytteeseenEhkä parasta näissä kakkupyynnöissä tuttavilta on se, että pääsee tekemään sellaisia luomuksia, mitä itselle ei ikinä juolahtaisi mieleen. Tällä kertaa toiveena oli kaksi 50-vuotisjuhlakakkua karatesalille. Sen verran kerrottiin, että synttärisankarilla on musta vyö. Etsin tavoilleni uskollisena youtubesta opasvideota karate-taistelijan tekemiseen, mutta kun sellaista ei löytynyt, jouduin/pääsin käyttämään omaa luovuuttani. En tunne sankaria, mutta toivon mukaan häneltä löytyy huumorintajua hieman pulskahkoon ja yksinkertaistettuun hahmoon ensimmäisen kakun päällä. Olen tullut siihen tulokseen, että liian tarkkoja yksityiskohtia minun ei kannata alkaa tehdä. Epäonnistunut  yksityiskohta on paljon rumempi kuin onnistunut pelkistetympi versio. Toiseksi kakuksi tein helpomman karate-asun mustalla vyöllä. 

Täytetoiveina olivat mansikka ja vadelma. Mansikka varsinkin on kuitenkin sen verran vetistä, että siitä on hieman haastava tehdä pysyvä mousse, joka ei tulisi massojen läpi - varsinkin kun kakut piti tehdä näin edellisenä iltana. Päätin siis lisätä liivatteen lisäksi mansikan kaveriksi valkosuklaata, joka myös osaltaan kiinteyttää mousseen koostumusta ja antaa hyvää makua.

Pyöreä kakkupohja on seitsemästä munasta tehty, iso kymmenestä. Molempiin laitoin kuitenkin saman verran täytettä seuraavalla ohjeella:

6dl kermaa 
300g tuorejuustoa
400g marjoja
150 g valkosuklaata
4 -6rkl sokeria
5-6 tl liivatejauhetta

1. Sekoita liivatejauhe 5-6 ruokalusikalliseen kylmää vettä ja jätä odottamaan.
2. Vatkaa kerma.
3. Lisää kermaan tuorejuusto, soseutetut marjat, sulatettu valkosuklaa ja sokeri.
4. Lämmitä jähmettynyttä liivateseosta mikrossa 30 sekuntia, anna jäähtyä hieman ja lisää koko ajan sekoittaen moussen joukkoon.

Tämän lisäksi tein kakun päälle, sokerimassan alle sokerikreemin, joka auttaa pitämään kosteuden kakun sisällä ja koristelun siistinä vuorokauden ympäri. Sokerikreemiin löytyy hyvä ohje Kinuskikissalta.


P.S. Tulipa hyvää harjoitusta salaman käyttöön, kun oli pakko ottaa kuvat illan pimeinä tunteina kakkujen valmistuttua. Aamulla toimitan nämä eteenpäin ennen kuin valon määrä lisääntyy. 

3 kommenttia:

  1. Ihana kakku ja mahtava tuo koristekarateka ☆

    VastaaPoista
  2. Upeita kakkuja..olet taitava :) Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!