lauantai 2. tammikuuta 2016

Perhekalenteri omilla kuvilla


Vuosi sitten (vasta, myöhäisheränneenä) löysin perhekalenterin, jossa on oma oma sarake jokaisen perheenjäsenen menoille. Olin tosi tyytyväinen kalenterin ideaan, mutta Prisman tuolloinen valikoima ei ihan miellyttänyt ja siksi kalenteri piilotteli koko vuoden kaapin sisällä. Ei kovin kätevää. Kyllä sitä käytettiin, mutta aina piti kaivaa esiin.

Nyt olinkin tosi onnellinen, kun mummoille joululahjakalentereita teettäessäni huomasin Smartphotolla tyylikkään näköisen, omilla kuvilla muokattavan perhekalenterin. Kuvien lisäksi sarakkeita määrää pystyi vaihtelemaan tarvittavan henkilömäärän mukaan. Tätä kehtaa pitää esillä tuossa uunin kulmalla!

Sen verran täytyy konseptia ensi vuonna kehittää, että laitan jokaisen sarakkeen yläpuolelle sen henkilön kuvan, jonka menot sarakkeessa on. Nyt en tätä hoksannut ajatella ja kuvat tulivat sekalaisessa järjetyksessä. Suurin haaste tuossa loppusilauksessa on se, että täytyy saada vuoden aikana otettua kaksitoista julkaisukelpoita kuvaa myös meistä perheen aikuisista :D

Toimikoon tämä kalenteripostaus samalla myös viime vuoden kollaasina, sillä keräsin kalenteriin kuvia jokaiselta viime vuoden kuukaudelta.

Tammikuun kuvat on otettu lasten silloin saamien lahjamukien kanssa.


Helmikuussa valmisteltiin jo kovalla innolla siskon kesähäitä, joissa sekä minä että lapset saimme toimia kunniatehtävissä. Helmikuussa tilattiin ihanat puvut häitä varten ja niitä soviteltiin heti innolla.


Maaliskuun kuvat on otettu pääsiäisen aikaan. Nyt kun joulu ja uusivuosi on juhlittu, alkavatkin lapset seuraavaksi odotella virpomista.


Huhtikuussa ulkoiltiin keväthangilla.


Toukokuu alkoi vappunaamiaisten merkeissä ja jatkui tyttöjen tanssien kevätnäytöksillä. Molempia varten äiti sai tuunailla vaatteita.


Kesäkuussa koitti odotettu siskon/tädin hääpäivä. Juhannushäissä oli lämmin tunnelma ja niistä jäi meille kaikille paljon ihania muistoja.


Heinäkuu aloitettiin Toscanassa koko perheellä tädin, enojen ja mummon ja vaarin kanssa.
Heinäkuussa juhlittiin myös minun ja miehen kymmenenvuotishääpäivää ja me pääsimme kahdestaan hääpäiväreissuun ympäri Suomea.


Elokuun merkittävin tapahtuma on joka vuosi koulun aloitus. Viime vuonna sen teki erityiseksi se, että keskimmäinen meni ensimmäiselle luokalle.


Syyskuussa juhlittiin ja juhlitaan esikoisen syntymäpäiviä. Viime vuonna pöytä katettiin vaaleanpunaiseksi ja synttärivieraat jäivät yökylään.


Lokakuussa pidettiin pienet Halloween-juhlat ja askarreltiin teemaan sopivia koristeita.


Marraskuussa alettiin jo odotella ja valmistella joulua. 


Koko perheen vuosi sai arvoisensa päätöksen joulukuun juhlaputken myötä. Viimeisen kuukauden aikana kahviteltiin kaksia nimipäiviä, juhlittiin viisivuotiasta kuopusta ja seitsemänvuotiasta keskimmäistä - ja tietenkin nautittiin joulun tunnelmasta ja uudenvuoden sähinästä ja säihkeestä.12 kommenttia:

 1. Tosi kiva tuollainen perhekalenteri. Tuollainen kun olisi ollut kun lapset oli pienempiä.
  Mukavaa alkanutta vuotta ja ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä näppärä ja nyt kun siinä on omia kuvia, voi samalla muistella yhteisiä juttuja edelliseltä vuodelta :)

   Poista
 2. Kalenterit lähimmäisten kuvilla on niin ihania;muistuttavat aina hetkistä mitä on ollut.Kivoja muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on eka kerta, kun tehtiin itselle tällainen. Mummoille on jo perinteenä tehdä joululahjaksi kalenteri :)

   Poista
 3. Aivan IHANA!! Pitää pistää varman vielä tilaukseen, vaikka meillä jo useamman vuoden ollut pakollinen logistiikka-apuri onkin jo ostettuna:)

  VastaaPoista
 4. Meillä oli tällainen vuonna 2014 ja viime vuonna kalenteri jäi teettämättä. Tälle vuodelle se on onneksi jo postissa tulossa...todella käytännöllinen ja kiva kun voi laittaa itse valitsemia kuukauteen sopivia kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Kätevä ja kiva katsella. Mulla muuten kulkee edelleen autossa mukana se sun kupu... Tulossa on!

   Poista
 5. Onpa hieno kalenteri. Pitäs lähtä ostaan tai tehdä itse kalenteri. Hyvää yötä ♡

  VastaaPoista
 6. Ihana kalenteri. Juuri tuollaista etsin tässä syksyllä kehon tuloksin. Meillä kun sarakkeet pitäisi olla kuusi. Upea blogi sulla, taidan tulla toistekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna ja tervetuloa uudestaan! Se on kyllä harmi, että sarakkeet tahtoo loppua kaikissa tuohon kuuteen 😐

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!