torstai 21. tammikuuta 2016

Kotipäivä


Oikean loppuhuipennuksen tuntuu tehneen tuo pakkanen ennen huomiseksi luvattua lauhtumista. Aamulla reilut kolmekymmentä mittarissa. 

Minä ja tytöt ei tuon pakkasen purevuudesta paljoa tiedetä, melkein koko päivä on vietetty sisällä esikoisen tautia parantelemassa. Peitot ja tyynyt kävin viemässä tuulettumaan ja koiraa ulkoilutin, mutta eipä sekään pitkään pihalla viihdy näillä keleillä.

Ekaluokkalaisen oli sen sijaan lähdettävä kouluun säästä huolimatta. Ensimmäistä kertaa oli tällainen tilanne, että hän joutui lähtemään, vaikka muut jäivät kotiin ja kyllähän se aamulla herättyä vähän koville otti. Onneksi kuitenkin aamulla järjestyi kyytin iskän mennessä töihin, kotiin piti tallustaa pakkasessa.
Potilaskin alkoi olla jo paljon paremmassa kunnossa ja tekemistä vailla, joten tytöt keksivät järjestää muotikuvaukset. Pienempi vaihtoi vaatetta, isompi otti kuvia. Kolmasluokkalaista on alkanut valokuvaus kiinnostaa ja kun minä sain uuden järkkärin joululahjaksi, on hän saanut alkaa harjoitella tuon vanhemman halpisjärkkärin käyttöä. Hyvännäköisiä kuvia tulee ainakin näin ihanalla auringonpaisteella! Äidille on kuulemma kokonainen muotinäytös tietokoneelta valokuvina luvassa vielä illan päälle.Kuvauksen lomassa leivottiin pitkästä aikaa tuoreita sämpylöitä välipalalle.Pakkasessa taapertanutta ekaluokkalaista odotti kotona karkkikeppikaakao ja lämmin sämpylä, vaikka matkalla oli kuulemma tullutkin hiki. Lyhyeksi jäi tämä(kin) työviikko. Se tahtoo olla kolmen lapsen perheessä niin, että kun sairastelu alkaa, tulee monta poissaoloa lyhyen ajan sisään. Toisaalta koko syksy oltiinkin terveinä, ei päivääkään tarvinnut olla poissa töistä.

Huomenna suuntaan kuitenkin katsastamaan oppilaideni tekemiä esitelmiä. Tyttökin päässee kouluun, ellei kuume enää ala illan päälle nousta.

Ja huomenna viikonlopun viettoon!

8 kommenttia:

 1. Olenko mä väärässä, vai hikooko pojat nopeammin kuin tytöt? Musta tuntuu, että tuo meidän teini on aina pää hiessä.
  Onneksi siellä jo voidaan vähän paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se ainakin menee noin 😅 Pojalla on pienestäkin touhusta pää märkänä, tytöllä ei edes tanssitunnin jälkeen.

   Poista
 2. Kyllä huomaa näistä uusista kuvista, että sulla on uus kamera. Raaskiskohan sitä joskus itekkin, kun tuo on jo iän ikuinen - vaikka ensin ois tarpeen joku valokuvauskurssi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että huomaa 😊 En olis itse raaskinut kameraa ostaa. Mies oli aivan täytenä yllätyksenä laittanut maalämmön laitosta tulleita kotitalousvähennyksiä ja ostanut sen lahjaksi. En meinannut silmiäni uskoa jouluna 😃 Valokuvauskurssi tulis todellakin tarpeeseen! Nyt opiskeltiin nettivideolta tän uuden kameran perusjuttuja.

   Poista
 3. Kauniita on kuvat!Millainen sun uus kamera on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Tämä uusi on Nikon 7200 ja siihen on pari erilaista objektiivia. Olen onnekkaasti saanut kaikki lahjaksi, omalta isältä ja mieheltäni.

   Poista
 4. Tänään katselin objektiiveja Kärkkäisellä ja voi kun olivat hintavia.Millä sä kuvasit ylläolevat kuvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lähikuvat, missä tausta on selkeästi sumeampi, on kuvattu yhdellä, nuo isommasta alasta otetut toisella. En nyt kyllä muista kummankaan mallia. Olisko 35-millinen tuo löhikuviin käytetty... Sillä ei voi zoomata, mut valovoima on hyvä ja tykkään siitä kaikista eniten. Toinen on Tamronin linssi.

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!