lauantai 16. marraskuuta 2013

Liettua lyhyesti

Ensimmäistä kertaa opettajan urallani pääsin työn puitteissa reissaamaan ulkomaille. Meillä on suunnitteilla kansainvälinen Nordplus-yhteistyöprojekti Baltian maiden sekä Ruotsin ja Tanskan kanssa ja tällä porukalla tapasimme Kaunasissa, Liettuassa. Matka oli lyhyt, mutta sitäkin intensiivisempi. Saimme hyvässä yhteistyössä suunniteltua projektin tulevalle kahdelle vuodelle, toivon mukaan saamme sille rahoituksen. Priojektin suunnittelun lisäksi ehdimme nähdä palasen Vilnaa ja Kaunasia.

Mieleen painuivat lähinnä kivet, kivet ja kivet. Niistä olivat lukuisat linnat rakennettu.


Linnojen sisällä näimme useita haarniskoita, aarrearkkuja, kolikoita - menneen ajan aarteita.Toki joukkoon on aikoinaan mahtunut myös kidutusta.


Parasta antia ulkomailla ovat aina ihanat kadut, kaupungin valot ja paikalliset liikkeet.
Maistelimme paikallisia erikoisuuksia, kuten leivän sisällä tarjottavaa keittoa, siankorvia ja unikonsiemenpiirakkaa.


Parhaiten meille maistuivat paikalliset suklaakonvehdit. Tätä kävelykadun varressa olevaa suklaakahvilaa ei Vilnassa käydessä kannata missata!
 Kaunasista löytyi herttainen tee- ja maustekauppa, josta tarttui mukaan pari pussia tuliaisia.


Yllättävin ilmestys reissun varrella oli katulamppu, jonka ympärille oli neulottu ja virkattu "sukka" - neulegraffiti. Aivan ihana!2 kommenttia:

  1. Todella tunnelmallinen tuo katukuva. Voisi olla melkein mistä tahansa eurooppalaisesta vanhasta kaupungista. Hmm, jostain syystä rupesi tekemään mieli suklaata.. ;) - MY

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Oli kyllä ihanaa tuo suklaa! Minusta nuo vanhat kaupungit on niin ihania. Tukholmassakin mun ehdoton suosikkialue.

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!