lauantai 7. kesäkuuta 2014

Popcorn-kakkua, kesäjuomaa ja hyvästit Me&I:n kevätmallistolle


Me&I:n kevät/kesäkausi 2014 vetelee viimeisiään. Viikko on vielä myynti/ostoaikaa jäljellä, mutta itse pidin tänään tämän kauden viimeiset kutsut ja ne pidettiin täällä omassa kodissa. Kavereita kävi pitkin iltaa kahvittelemassa ja rupattelemassa sekä maistelemassa uutta herkkua, joka varmasti vie makeanhimon hetkeksi keneltä tahansa: Popcorn-kakkua.

Maistoin popparikakku ensimmäisen kerran töissä toukokuun alussa. Eräs työkaveri oli valmistanut sitä Kinuskikissan uudesta kirjasta löytyvällä ohjeella. Päätin heti, että tästä täytyy kokeilla omaa muokattua versioita. Ohje minun versiooni alla:


Popcorn-kakku

Täyte

1 pss mikropopcornia
2 levyä Pandan kinuskimurusuklaata (klik)
75g voita
0,75 dl siirappia

Kuorrutus

1,5dl kuohukerma
1,5dl fariinisokeria

Valmista popcornit mikrossa. Sulata täytteen aineet kattilassa. Sekoita täyte popcorneihin, mutta jätä noin neljäsosa popcorneista odottamaan koristelua varten. Kaada popcorn-täytesekoitus kelmulla vuorattuun kulhoon, joka toimii kakun muottina ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Ota hyytynyt kakku pöydälle pehmenemään. Keitä kuohukermaa ja fariinisokeria kattilassa noin viiden minuutin ajan koko ajan sekoittaen ja laita valmistunut kinuski jääkaappiin reiluksi puoleksi tunniksi jäähtymään. 

Painele huoneenlämmössä pehmeeseen kakunpintaan koristelua varten jätetyt popcornit ja valuta jäähtynyttä kinuskikuorrutetta päälle.


Itse tykkään juoda näin makean kakun kanssa teetä, joka tasoittaa makeutta. Päivä oli niin lämmin ja mukana myös lapsivieraita, että tein kuitenkin tarjolle myös makeaa kesäjuomaa helpolla luottokaavalla. Juoma maistui hyvin lapsille!

Raikas kesäjuoma

Sekoita vadelma Funlight -tiivistettä tai vastaavaa Kivennäisveteen. Tiputtele mansikoita tai muita pakastemarjoja jääpaloiksi.





Meidän lapsilla olikin tänään juhlapäivä. Saivat mallistosta jokainen oman kokoisensa vaatteet omaan kaappiin. Varsinkin tämä takkutukkaprinsessa oli innoissaan. Isoveljen kanssa pukivat yöksi pilvivaatteet ja aikoivat huomenna päivällä samistella peacebus -mekossa ja -paidassa tai seepratunikassa ja -teepparissa.



P.S. Aamulla pääsin yksin käymään Oulussa Torinrannassa muoti- ja sisustuskirpparilla. Olin odottanut laajempaa tarjontaa, mutta pari juttua sieltä tarttui mukaan. Toinen niistä jäi odottamaan tuunausta. Kuvia luvassa myöhemmin. Tein kuitenkin niin vähän hankintoja, että jäin reissulla voiton puolella, sillä samalla toimitin Facebook-kirpparilla myymiäni tavaroita Ouluun. Kerrankin näin päin ;)


10 kommenttia:

  1. mä näin sut! Viuhoit nii nopiaa, etten ehtiny perrään .P

    VastaaPoista
  2. Ihania herkkuja, popparikakkua vois kokeilla :) Jäiköhän nuista miikkarijutuista meidän vaatekaappiin mitään sopivaa ? Vai myytkö tuota poistuvaa mallistoa, vai otitteko itelle kaikki :D ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs kokoa teillä käytetään? Kyllä minä oon omassa Facebook-ryhmässä huutokaupannut kauden jälkeen ne tuotteet, jotka ei jää omaan käyttöön.

      Poista
    2. 122/128, liityin fb ryhmään :)

      Poista
  3. Ihanan näköistä ja kuuloista popparikakkua! :P Kattauskin on niin kaunis! Mä teen tänään tai huomenna postausta mun lauantain löydöistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan innolla :) Olen vähän kade niistä kulhoista, jotka ehdit bongata ensin ;)

      Poista
    2. Tälle päivää en ehtinyt muuta kuin kuvata postausmatskun, huomenna sit juttua luvassa :) Nopeus oli valttia, oon kyllä niin onnellinen siitä löydöstä!

      Poista
    3. Näinhän se on. Olis kyllä ihana, kun ehtis useamminkin kierrellä kirppareita. Ikinä en tiedä, milloin jotain ihanaa löytyy edullisesti!

      Poista
  4. Kiitos vinkistä, minäpä käyn liittymässä sivustolle!

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!