tiistai 17. kesäkuuta 2014

Valkoisen kartanon lomavinkit osa 1: Nokian Eden

Home sweet home <3 Viisi tiivistä ja erittäin onnistunutta lomapäivää takana, mutta silti on ihanaa olla kotona. Blogikikin taitaa saada viiden taukopäivän jälkeen tiheän postaussarjan, koska on monta lomakohdetta esiteltävänä ja lisäksi maalattu keinutuoli sekä uudet ale- ja blogiyhteistyöhankinnat kaipaavat esittelyä. 

Ennen sisustusaiheita aloitan tuoreeltaan meidän perheen lomavinkeistä, joita voin varauksetta suositella muillekin lapsiperheille.

(Kuva lainattu sivulta www.rantasipi.fi/hotellit/eden/fi_FI/etusivu/)

Kesälomareissumme alkoi Nokian Edenistä. Varsinainen syy reissuun lähtöön juuri tänä viikonloppuna oli faarini lauantaina pidetyt hautajaiset. Yleensä yövymme Tampereella sukulaisten luona, mutta hautajaisten takia liikkeellä oli muitakin sukulaisia, joten päätimme suosiolla etsiä majoitusta muualta. 

Lasten ensisijainen kesälomatoive oli kylpyloma. Näin olleen kavereiden kehuma Nokian Eden oli luonteva vaihtoehto majoitukseksi. Ajomatka Oulun seudulta Nokialle oli pitkä ja ajatus uimisesta perille päästyä antoi lapsille voimia jaksaa istua autossa. Matka meni hienosti - leffa läppäriltä, pari huoltsikkataukoa, vierailu isomummon luona ja eväskarkkipussit auttoivat varmasti asiaa - mutta kyllä riemu perillä altaassa oli koko kylpylämajoituksen hinnan  ja matkanteon arvoinen! 

(Kuva lainattu sivulta www.rantasipi.fi/hotellit/eden/fi_FI/etusivu/)

Kylpylä ei ole ihan uusi ja ensivaikutelmana ajattelin, että alue on pienehkö. Ensivaikutelma oli kuitenkin hämäävä, sillä kun pääsimme uimaan, tuntui joka nurkan takaa löytyvän jotakin uutta kivaa. Kolmevuotias viihtyi pienten altaissa, joita oli  kaksi. Toisessa oli leikkipuistomaisia rakennuksia, joihin pääsi kiipeämään ja  liukumäkeä laskemaan ja vettä sai itse pumpata hylkeen nokkaan sekä ämpäreihin. Tässä altaassa vesi oli todella matala ja allas siis turvallinen vaihtoehto ihan vauvojenkin kanssa.Toisessa pienten altaassa oli kaksi kolmevuotiaalle mieleistä liukumäkeä, joissa pääsi vähän vauhdin makuun. 

Kaikki kolme lastamme (3-, 5- ja kohta 8-v.) nauttivat aalloista varsinkin kun tarjolla oli hyvä valikoima erilaisia kellumisvälineitä: autoja, krokotiilejä, erilaisia pötköjä ja lautoja. 

Viisivuotias oli käynyt uimakoulua lomaa edeltävät päivät ja oppinut sukeltelemaan entistä paremmin. Hän uiskenteli rohkeasti, sukelteli vesiputousten alta ja liukui monet kerrat rautatankoa pitkin alas veteen. 

Kahdeksanvuotias iloitsi pitkistä vesiliukumäistä (toisessa laskettiin vauhdikkaasti tuubeilla), ulkoaltaasta ja kylmäaltaasta.

Äidin mieleen oli erityisesti  kuuma-allas eli 37-asteinen poreallas.

Myös saunavalikoima oli poikkeuksellisen hyvä. Esikoinen kävi useaan otteeseen tuoksusaunassa, jossa oli eri päivinä eri tuoksu. Me muut viihdyimme trooppisessa saunassa, jossa oli vaihtuva värivalaistus ja taustamusiikkia.


(Kuva lainattu sivulta www.rantasipi.fi/hotellit/eden/fi_FI/etusivu/)

Omaa kameraa en allasosastolle vienyt, mutta alla oleva kuva kertoo ilmeestä, joka kolmevuotiaan naamalla oli ihan koko ajan altaissa polskiessa. Huvipuistopäivän jälkeen kyseli häneltä, oliko huvipuistossa vai kylpylässä mukavampaa ja hän valitsi epäröimättä kylpylän.

Sen lisäksi, että Edenin kylpyläosasto on viihtyisä, on myös kylpylän ympäristö kehumisen arvoinen. Eden sijaitsee kauniilla paikalla järven rannalla. Hotellihuoneestamme oli näin upea näkymä ja ikkunat kahteen suuntaan.


Huoneemme oli alla olevan kuvan mukainen Superior-luokan huone, joka taipui helposti lapsiperheen majoitukseksi kahden levitettävän sohvan ansiosta. Superior-huoneen varusteluun kuuluivat tarjolla olevat välipalakeksit, teet, kahvit ja kaakaot, jotka olivat mukava piristys lapsille illalla uinnin jälkeen.


Lapsia on ajateltu kylpyläosaston lisäksi muissa hotellin osissa.


Aamupalalla maistuivat nakit ja lihapullat sekä jälkkäriksi donitsit, marengit ja keksit. Äiti nautti aamupalalla laajasta hedelmävalikoimasta ja kauniista näkymistä niin järvelle kuin allasosastollekin päin.Hississä napinpainallusvuoroissa oli tarkka järjestys, että vältyttiin riidoilta. Omakotitalossa asuville lapsille jo pelkkä hissillä kulkeminen on elämys! 
 Ja löytyihän hotellista myös pari erilaista leikkihuonetta lapsille. Kylpylälomailu on meidän perheen suosikkilomamuoto, koska näistä pystymme nauttimaan jokainen. Useaita kylpylöitä on tullut kierrettyä ja ainakin tällaisen lapsisarjan kanssa voin lämpimästi suositella Nokian Edeniä, koska sieltä löytyi jokaiselle mieluista tekemistä!

P.S. Jos matka jatkuu tästä Särkänniemeen niinkuin meillä, kannattaa rannekkeet ostaa jo kylpylästä. Hinta on pari euroa halvempi ja mikä parasta, välttää jonotuksen Särkänniemen päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!