sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Erkkerin verhot ja ruokapöytähaaveet


Pari viikkoa sitten vietimme miehen kanssa päivän alennusmyynneissä ja kaikista tyytyväisin olin Eurokankaan löytöön: verhokankaat ruokailutilan erkkerin ikkunoihin 12 eurolla! Olen koko vuoden muutostamme asti miettinyt, millaiset verhot tähän laittaisin ja nyt asia on ratkaistu. Yksinkertaiset, mutta ainakin minun mielestäni tunnelmaan erinomaisesti sopivat rullakapat, jotka kiinnitimme tarrakiskoilla niin, että kauniit ikkunanpokat saivat jäädä näkyviin. Verhokangas niin ikään läpikuultaa sopivasti sen verran, että ikkunan ristikko sen takana ei peity.

Yllä oleva kuva paljastaa, että ruokapöytämme on tilaan turhan pieni ja ruokailutila on turhan avara. En myöskään välitä pöydän ja tuolien sävystä. Pöydän saa onneksi näppärästi liinalla peitettyä (käytössä muovitettu pellavaliina, joka on helppo pitää puhtaana.) Haaveilen uudesta ruokapöydästä, joka onkin hankintalistalla seuraavana sen jälkeen, kun saadaan esikoisen huoneen remontti ja pihaprojektit päätökseen ja rahoitettua.

 Ihastuin keväällä Stemmassa alla olevaan Stemma vintage -pöytään. Jotain tämän tyylistä kaipaan tilaan, mutta tuolien tilalta ainakin toisella puolella voisi olla penkki tai vanha puusohva. Pöydän voisi periaatteessa myös itse tehdä (tai perheen taitavampi osapuoli ainakin ;)), jos jostain löytyisi leveitä lankkuja (ja aikaa tekemiseen.)


kuva lainattu sivulta www.stemma.fi

Tilan kodikkuutta lisäisi myös matto, mutta lattia on jatkuvasti likainen, joten en ole uskaltanut mattoa siihen laittaa. Miten te muut lapsiperheet olette ratkaisseet mattoasian ruokapöydän alla? Onko joku helposti puhtaana pidettävä, mutta silti kaunis matto, joka toimisi tässä tilassa? Vinkkejä otetaan vastaan!


4 kommenttia:

 1. kerran luin jostai läpinäkyvästä suojasta jonka vois maton päälle laittaa :D Meillä ei oo, eikä vähään aikaan tuu mattoa pöydän alle :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Meilläkään ei ole ole ollut ruokapöydän alla mattoa kahdeksaan vuoteen ;) Mut olis se vaan kodikas. Pitääpä tutustua asiaan :)

   Poista
 2. Minä tykkään, että ruokilutila olisi iso, että mahtuisi hyvin kiertämään vaikka joku istuu tuolilla (ottasin mieluusti pois tuosta meidän olkkarista ja antasin ruokailutilalle). Kyllä sääkin saisit yhden pöydän väsättyä, kun minäkin väsäsin vauva kaunalossa ja huonoilla välineillä - tosin odotukset ei olleet kovin korkealla ja ne ylittyi, kun on vaan kova tahto ;) Sulla on varmasti hyvät välineet ja taustatuki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Pitäs vaan ne leveät lankut löytää jostain. Mistä sitä tietää, vaikka joskus alkas värkkäämään. Mut nyt kyllä ajattelin vähän hengähtää isommista projekteista ennen loman loppua. Minä kun en muuta pysty ajattelemaankaan, kun jotain alotan ennen kuin saan sen valmiiksi :D

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!