keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Minttucrisp-suklaakakkua ja ruusukoristeita (sis.ohje)


Postailin jo aikaisemmin Pandalta saamistani suklaista ja niistä tekemistäni suklaapoppareista täällä. Viime viikonloppuna jatkoin testailua ja tein Pandan Minttucrisp-suklaasta (klik) juustokakkua äidille syntymäpäivälahjaksi. Kakku koristeltiin sokerimassaruusuilla sekä kuopuksen (3,5v.) muotoilemalla sokerimassamummolla. Reunoille jatkoin kakkupitsikokeiluja. Ensimmäiset kakkupitsiversiot kuvineen ja 
ohjeineen täällä.

Alla kuvia kakun koristelusta sekä ohje Minttucrisp-kakulle


Minttucrisp-suklaajuustokakku

2 pötköä Minttudominokeksejä
75g voita

4 liivatelehteä tai 2tl liivatejauhetta
180g Minttucrisp-suklaata
200g Mascarpone-tuorejuustoa
1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5dl kahvia

Murskaa keksit ja sekoita sulaneeseen suklaaseen. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Laita liivatelehdet likoamaan/sekoita liivatejauhe 2rkl:aan kylmää vettä.
Pilko suklaa palasiksi ja sekoita tuorejuustoon. Vatkaa vaniljakastike ja sekoita suklaatuorejuustoseokseen. Jos käytät liivatelehtiä, liota ne kuumaan kahviin. Jos käytät jauhetta, lämmitä veteen sekoitettua jauhetta mikrossa 30 sekunnin ajan ja lorauta joukkoon kahvia. Lisää täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen kahviliivateseos. Levitä pohjan päälle ja jätä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli hyytymään.

Koristelu onnistuu näppärästi esimerkiksi murskatulla Minttucrisp-suklaalla ellet halua kakkupitsejä ja sokerimassakoristeita värkätä!


Itse hyödynsin samalla koristelumahdollisuudet ja tein kakkupitsin reunoilla. Mietin pitkään, jätänkö korkeiksi reunoiksi, mutta taitoin lopulta kakun päälle.


Sokerimassaruusujen teko oli helppoa Vispilänkauppa -verkkokaupasta saatavilla muoteilla, johon painellaan sokerimassaa, irrotetaan silikonimuotista ja annetaan kuivua. Ruusumuotteja myynnissä täällä. Jos massa on tuoretta, kannattaa apuna käyttää tomusokeria. Kovin löysä massa on vaikea irrottaa silikonimuotista siististi. Ruusuja oli helpompi tehdä hieman kovettuneesta massasta.


Ahaa Minttucrisp-suklaat sain Pandalta blogitestausta varten. Muotit ruusuihin sain yhdessä kakkupitsitarpeiden kanssa Vispilänkauppa -verkkokaupasta. Kuvia ja ohjeita kakkupitsin tekoon viime viikonlopun postauksessa täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!