torstai 31. heinäkuuta 2014

Ukkospäivän tunnelmia ja tuunailua


Jyrisikö teillä tänään?

Eilen luin uutisista, että tälle päivälle luvattiin kesän kovimpia ukkosia ja sateita. Me saatiin hyvä osa sateesta - pikkukoiraraukka oli kauhuissaan, kun olisi pitänyt ulos mennä - ja jyrinääkin kuului. Ihan päälle ukkonen ei kuitenkaan tullut eikä kovin pitkään kestänyt. Onneksi. Keskimmäinen pelkää ukkosta, niinkuin kaikkia muitakin kovia ääniä.

Sadepäivänä ehdittiin touhuta monenlaista. Aamupäivällä käytettiin esikoinen uimakoulussa ja samalla polskittiin uimahallissa kolmatta kertaa tälle viikolle myös pienempien kanssa. On se vaan mukavaa ja helppoa jo nykyään, kun kahdeksan vuotta täyttävä esikoinen ui sujuvasti ja hallitsee mm. selkäuinnin sekä vapaauinnin hengitystekniikan äitiään paremmin, 5,5-vuotias keskimmäinen on kesän aikana oppinut niin ikään uimaan ja 3,5-vuotias kuopus on rohkea vesipeto, joka porskuttaa muiden perässä liukumäissä ja aikuisten altaassa käsikellukkeiden varassa. Lisäksi kaikki pukevat ja riisuvat itse, suihkuttavat itse jne. 
(Nimim. vähän hankalampaa oli esim. kolme vuotta sitten aran alle viisivuotiaan, 2,5-vuotiaan rämäpään ja puolivuotiaan sylivauvan kanssa.)

Iltapäivällä saatiin mukavia vieraita, joiden kanssa ihasteltiin koiraa ja lapset (ikähaitari 3-11v.) leikkivät porukalla piilosta. Pöytään katettiin jätskiannostarpeet ja popparia. Pop cornia piti tehdä pitkästä aikaa ihan siitä ilosta, että pääsi käyttämään vaaleanpunaista pop corn -kulhoa, josta olen haaveillut jo keväästä asti ja jonka nyt vihdoin hankin itselleni, kun se oli Sisustusliike Nostalgiassa asuntomessutarjouksena vain 9€.

Illalla vieraiden lähdettyä sain perattua kodinhoitohuoneen pöydälle kertyneen myytävien vaatteiden kasan ja kuvattua niitä Facebook-kirpparille. Sekin hyvä siinä oli, että puuduttavan homman päätteeksi teki mieli päästä tuulettumaan ja kävin parin viikon juoksutauon jälkeen kokeilemassa, miten selkä kestää. Ainakin toistaikseksi vaikuttaa hyvältä. Onko jollakin muulla kokemusta siitä, että selkä kipeytyisi juoksusta? Mikä neuvoksi...? Hyvät venytysvinkit tervetulleita!

Ukkosen pimennettyä ilman ja kodin oli mukava polttaa kynttilöitä. Pääsin koekäyttämään valkoiseksi suhauttelemani sydämenmuotoisen kynttilänjalan. Mustanakin se oli kaunis, mutta valkoisena sopii paremmin muuhun sisustukseen. Vai mitä olette mieltä?4 kommenttia:

 1. No onpa halvalla lähtenyt nyt toi popcorn-kulho! 😊 Ihana se on!

  Juoksua harrastaessahan on tärkeä pitää huoli keskivartalon lihaksista, eli tehdä lenkkien lisäksi lihaskuntoharjoutuksia. Venyttely on tietenkin toinen tärkeä juttu! Mulla on itseasiassa niin päin, että juokseminen on lääke selkäkipuun.

  Milloinkas olikaan ne meidän juoksutärskyt? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäs varmasti noita selkälihaksia treenata enemmän... Likkojen lenkki olis Oulussa 16.8., mutta siellä on "vain" 7,5km -lenkki. Viikonloppu on vähän haastava mulle, mutta olis kyllä kiva lähteä. Pääsisitkö sinä silloin?

   Poista
  2. Me ollaan tuolloin reissussa, joten jää välistä. Katsellaan josko vastaavia tapahtumia tulis muitakin 😊

   Poista
 2. Mulla pari valkoista samanlaista kynttilänjalkaa. Näytti siltä että oli joku ite maalannu jo aiemmin nuo... Ovat alkuperäiseltä väriltään mustia myös. :) Kirpulta ovat aikanaan tarttuneet matkaan.

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!