sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Paras sinappi


Jos ette ole vielä sinapin tekoa kokeilleet, niin vielä ehtii täksi jouluksi! Aikaa kuluu kokonaisuudessaan puolisen tuntia, homma on helppo ja lopputulos voittaa kaupan valmiit sinapit.

Ohje, jota käytän, on tullut miehen mukana. Alun perin ohje on löytynyt Metsästys&kalastus -lehdestä 11/1994. Tarinan mukaan mies on sen lehdestä 15-vuotiaana äidilleen näyttänyt ja sen jälkeen ei suvussa ole muita sinappeja tehty. Tämä on paras. Ohje alla.

Paras sinappi

100g sinappijauhetta
2rkl perunajauhoja
2 kananmunaa
2dl sokeria
1,5dl maustekurkun lientä
0,5dl konjakkia

Sekoita kaikki aineet paitsi konjakki kylmänä tasaiseksi Kypsennä vesihauteessa tai liedellä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee (n. 20min). Valmiiseen sinappiin sekoitetaan konjakki. Purkitetaan heti. Säilyy jääkaapissa 3-4kk.

2 kommenttia:

  1. Paljon tästä sinapista tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, en kyllä tarkkaa määrää osaa sanoa. Oliskohan pilttipurkkeina jotain 5-6...? Sattaa olla, että en muista oikein. Pitäskin alkaa tekemään pitkästä aikaa, samalla tuokin selviäis 😊

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!