maanantai 23. helmikuuta 2015

Tefalin pataa ja muita mietteitä


Eka normaali työpäivä takana sairastelu- ja projektiviikkojen jälkeen. (Tai no, mikä se sitten on normaali, mutta ainakin siinä mittakaavassa, että se kului luokassa perusopetushommissa.) Hyvin meni. Kutoset juttelivat puhelimista ja veikkasivat, että minulla varmaan on iPhone, sehän on nuorekas ja trendikäs. Arvelivat minun olevan "joku 23-vuotias". Kyseistä ryhmää olen kohta jo kaksi vuotta opettanut, parikymppisestä siis. Valmistuinkin kymmenisen vuotta sitten - suunnilleen heidän iässään ;) Jep. Eihän se välttämättä ole hyvä asia, että oppilaat pitävät nuorena, mutta tulipahan hyvälle tuulelle - ehkäpä olivat jo kaipailleet reilun parin viikon tauon jälkeen ;)

Asiasta viidenteen. Arpaonni soi minulle Glorian kodin järjestämässä Instagram-kisassa Tefalin 6,6-litraisen Jamie Oliver -padan. Mitähän sitä alkas tällä kokkailemaan? Jotakin uunivuokaa, miehen ehdottamaa lasagnea vai testailisko sitä suosittua pataleipää? Sekin varmaan onnistuis tässä - ja ainakin ison sais! Kylläpä mukavasti piristi tällainen yllärilahja!

P.S. Ei kukaan sattuis keksimään, mitä voi tehdä epähuomiossa keittämättömänä avatulle kondensoidulle maidolle? Kaikissa löytämissäni ohjeissa se pitää keittää tölkissä, mutta nyt se on jo myöhäistä. Mitä teen?!?

5 kommenttia:

 1. Pakko osallistua tuohon kysymykseen kondensoidusta maidosta! :)
  Itse ainakin käyttäisin johonkin herkkuleivonnaiseen, sehän menee kerman sijasta (tai miksei varmaan tuorejuuston kanssa yhdessä juustokakussa).
  Toisaalta jos löytyy jäätelökone niin siihenkin kerman sijasta sen voisi käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Eikös tuo ole kuitenkin aika makeaa kermaan verrattuna? Pitänee sokerimääriä säätää ja miettiä, missä tuo voisi toimia. Osaatko itse sanoa, missä esimerkiksi olet kerman tilalta käyttänyt?

   Poista
  2. Omppupiirakka tuli kans ensimmäisenä mieleen niinkun alempana tuo linkattu kinuskikissan ohje :)

   Poista
 2. http://www.kinuskikissa.fi/creme-vanille-torttu/?hakusivu=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan mielettömästi, tätä täytyy tällä viikolla leipoa! Kukahan nämä kaikki syö...? ;)

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!