maanantai 12. joulukuuta 2016

Kahdestoista: Joulukuun synttärisankareille (Hello Kitty -juhlat)


Joulukuulla on ihan erityinen merkitys meidän perheessä muutenkin kuin joulun takia.
Meidän perheen kolmesta lapsesta kaksi on syntynyt joulukuussa.

Vaikka joulukuu ei ehkä ole se mieluisin synttärikuukausi ja vaikka elämä saattaisi välillä olla helpompaa, jos olisi syntynyt ennen vuoden viimeisiä viikkoja (tai päiviä), on joulukuun syntymäpäivissä ja joulukuun synttärisankareissa jotain aivan erityistä taikaa. 

Eilen juhlittiin meidän kuusivuotiaan syntymäpäiviä eskarikavereiden, kummien ja sukulaisten kanssa. Päiväksi meidän jouluinen sisustus sai vaaleanpunaisen lisän, kun talo täyttyi ihanista pikkuneideistä.

 Tarjolle leivottiin sankarin toiveherkkuja: Hello Kitty ballerina -kakku, Hello Kitty -keksitikkareita ja vaaleanpunakuorrutteisia kuppikakkuja.

Keksitikkaritaikinan tein murskaamalla 350 g Dominokeksejä ja sekoittamalla ne 150 grammaan maustamatonta tuorejuustoa ja kahteen ruokalusikalliseen tomusokeria. Tästä massasta muotoilin Hello Kittyn pään muotoisia pallukoita ja laitoin ne jääkaappiin kovettumaan. Muutamaa tuntia myöhemmin sulatin kaksi Pandan valkosuklaalevyä ja leikkasin valkoisia paperipillejä (tilattu Teippitarhasta) puoliksi hoitamaan tikkaritikkujen virkaa. Dippasin ensin tikun pään valkosuklaassa, upotin keksipallukkaan ja sen jälkeen dippasin Hello Kittyn pään valkosuklaassa. Heiluttelin ja valutin suklaata sulatusastian päällä niin pitkään, ettei sitä enää jäänyt valumaan pistään ja laitoin styroxlevyyn pisteltyihin reikiin pystyyn kovettumaan.

Nenät Hello kittyille tein keltaisesta sokerimassasta ja rusetit kahdesta sydämenmuotoisesta strösselistä pienellä sokerimassapallolla yhdistettynä. Kiinnitin nämä tikkareihin sulalla valkosuklaalla. Lopuksi piirtin viikset ja silmät mustalla elintarvikevärillä.


Kakun kuvaan hain jälkeen kerran mallia Googlen kuvahausta, josta löytyikin monta Hello Kitty -värityskuvaa suunnittelun avuksi, ja sitten vaan leikkelin palaset sokerimassasta.


Kuppikakut kuorrutti yllättäen mieheni. Voi-tomusokerikuorrute oli niin jäykkää, etteivät voimani meinanneet riittää, mutta mieheltä se näköjään sujui paremmin kuin hyvin.


Juhlatunnelman kruunasivat Hiphurraalta haetut kaasupallot. Hello Kitty jäi tietenkin meille sankarin palloksi, mutta jokainen vieras sai lähtiessään yhden vaaleanpunaisen kaasupallon mukaansa.



Pulloihin löytyi hauskat tulostettavat Hello Kitty -etiketit Pinterestistä haulla Hello Kitty bottle labels. Harmi vaan, kun meillä ei ole väritulostinta. Sillä olisi saanut vielä hienommat.







Kovin montaa ohjelmanumeroa ei juhliin tarvittu. Leikit toisilleen tutulla tyttöporukalla sujuivat hyvin. Onginta on kuitenkin aina lasten toiveissa, samoin pinjata. Pinjata on ilmapallojen tapaan haettu Hiphurraalta Oulusta. Se olikin niin vahvasta pahvista tehty, että kaikki vieraat saivat käydä lyömässä useita lyöntejä ennen kuin pinjata saatiin rikki ja päästiin karkkien kimppuun.


Pikkuneiti oli valtavan iloinen ja onnellinen koko päivän, hän nautti syntymäpäivästään täysillä.

Seuraavaksi alamme suunnitella joulun pyhinä syntyneen pojan juhlia.

Onnea kaikille joulukuun lapsille <3

*Pinjata saatu Hiphurraalta bloginäkyvyyttä vastaan

12 kommenttia:

  1. Oi miten suloiset synttärit teidän eskarilaisella on ollut! <3
    Aivan upea kakku ja nuo Hello Kitty-tikkarit, miten sait taiteiltua niistä noin hienot? :)
    Paljon onnea vielä!

    Mukavaa viikon alkua teille! :)

    T: Emppu / Iloa ja Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kitty-tikkarit olivat lopulta aika helpot, vaikka menihän niihin aikaa.

      Poista
  2. Aivan ihanan hempeät tyttösynttärit <3
    Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanat synttärit olet järjestänyt!! Päivänsankari oli varmaan todella innoissaan...ja vieraat kanssa!! :) Hyvää maanantaipäivää sinulle!

    VastaaPoista
  4. Oi mitä ihanaa vaaleanpunaista siellä onkaan ollut! Kiitos keksitikkareiden ohjeista, taidan tehdä niitä viikonlopun kaverisynttäreille, kun kymppivee juhlii. Meilläkin juhlittiin eilen joulukuun poikia, kaksi neljästä lapsesta on syntynyt 12.12., vuosia vain on välissä 8 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😃 Onnea teidänkin sankareille! Kakkutikkarit maistuvat hyvin lapsill.

      Poista
  5. Kauniisti olet koristellut koko talon. Ihana teema, juuri pikku tytölle sopiva.
    Meillä on yksi lastenlapsi syntynyt 18 pv. jotenka pian on hänen 9 v. synttärit.
    Joskus kyllä säälin äitiä kun on ns. kahdet juhlat niin lähellä. Niin ja yleensä on kaveri ja sukulaisjuhlat eri päivänä.
    Nuo ilmapallot ovat mahtavat ja kakku tosi kaunis, ihanat värit.

    VastaaPoista
  6. Wau...kyllä Idalla on ollut upeat synttärit ja äiti valmistanut upeat tarjottavat, onnittelut 6-vuotiaalle! Joulukuun synttäreitä on meilläkin aina ollut edesmennyt mieheni 23.12, tyttäreni 22.12 ja lapsenlapseni 11.12 :) Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!