torstai 8. joulukuuta 2016

Kahdeksas: Hamahelmien uudet ulottuvuudet


Meillä on tänä vuonna innostuttu hamahelmistä. Niitä on pyörinyt nurkissa jo varmaan kuutisen vuotta, mutta vasta nyt olen itsekin alkanut lämmetä niiden mahdollisuuksille.

Innokkain näpertäjä meillä on kohda kuusi vuotta täyttävä eskarilainen, joka askarteli hamahelmistä avaimenperiä isänpäivälahjoiksi ja nyt joulun lähestyessä hän on tehnyt mm. sydämiä ja lahjapaketteja koruiksi: Niistä on saatu korvikset isosiskolle, kaulakoru pienemmälle neidille ja sormuksiakin liimaamalla koriste valmiisen sormuspohjaan.Hamahelmistä saa kivoja koristeita joulukortteihin ja paketteihin, mutta niitä voi tietenkin käyttää myös kuusenkoristeina.

Aivan uutta pehmeyttä hamahelmille saa, kun pistelee niihin koristekuvioita puuvilla- tai ohuella villalangalla. Tämä onnistuu, kun muistaa silittää helmet sen verran kevyesti, että niihin jää neulanmentävä reikä. Tällaisinaan ne sopivat mielestäni entistä paremmin vaikkapa siihen joulukuuseen tai pakettikorteiksi.
Hamahelmiohjeita on Pinterest pullollaan. 
Näitä ohjeita löysin englanninkielisillä hakusanoilla hamabeads ja perler beads tietenkin yhdistettynä sanaan Christmas. Hamahelmiohjeina toimivat hyvin myös ristipisto-ohjeet eli niitäkin kannattaa hakea vaikkapa tuosta pinterestistä.

Omassa Pinterest -kansiossani Christmas inspiration on monenlaisia jouluaskarteluvinkkejä, mutta erityisen paljon sieltä löytyy hamahelmi-ideoita. Käykäähän kurkkaamassa!

6 kommenttia:

 1. Vau, onpas upeita! <3
  Tosi kivan näköisiä koristeita! Eipä ole tullut mieleen että hamahelmistä voi tehdä myös koruja. :) Nyt kyllä tekisi mieli mennä kaivamaan meidän helmet esille ja kokeilla tehdä jotain jouluista niistä. :)

  Puuhakasta päivää teille! :)

  T: Emppu / Iloa ja Unelmaa

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita hamahelmityöt näyttävät <3
  Ihanaa torstaita!

  VastaaPoista
 3. Onpa hienoja! Ei ollakaan koskaan käytetty lankaa noissa. Täytyypi kokeilla;) Ja välillä jotain muitakin kuvioita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tuo ajatus oli ihan uusi, mutta tykkäsin kovasti.

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!