maanantai 5. joulukuuta 2016

Viides: Koristeet paperista taittelemalla


Paperista saa askarreltua monenlaista jouluksi, niin kuuseen ja ikkunalle kuin pöydällekin.
Origami-taittelusta tykkää meillä koko perhe ja innostuivat veljenikin kerran niin, että isolla porukalla väännettiin erilaisia koristeita.

Täksi jouluksi olen koristanut kotia kolmenlaisilla origami-koristeilla.


Helpointa taittelu on valmiista origami-papereista, joita ei tarvitse alkaa leikellä ja jotka ovat sopivanpaksuisia taitteluun. Yhden yllä olevista kuusista tein kuitenkin vanhasta sanomalehdestä, onnistui se niinkin. Lopputulos sopii kivasti mustan ja valkoisen kuusen ilmettä täydentämään. 

Hyviä taitteluohjeita pyörii netissä jo useilla sivuilla, joten en alkanut omaa kuvaamaan. Pinterest on tässäkin loistava lähde. Hakusanoilla Christmas ja origami löytyy vaikka mitä. Kuuseen selkeä ohje löytyy mm. täältä.


Joulupalloja yritin taitella parilla eri ohjeella. Tästä linkistä löydät sen, jolla itse onnistuin parhaiten. Taittelu on helppoa. Haastavinta on saada pallon kaksi puolikasta liimattua yhteen. Näitä taittelemalla saa kuuseen todella edullisesti näyttävät koristeet!


Tähdet olen taitellut jo pari vuotta sitten ja ne ovat säilyneet hyvinä varastossa joulusta toiseen.
Nämä tähdet näkyivät meidän kodista tehdyssä Koti ja keittiö - lehden artikkelissa ja niiden ohjetta kyseltiin heti. Nämä ovat myös sellaisia, mistä pari vuotta sitten myös oma luokkani innostui niin, että usein välitunnin jälkeen luokkaan tullessani löysin niin pojat kuin tytötkin taittelemasta.
Koukuttavaa puuhaa! Selkeän ohjeen tähtiin löydät täältä.


16 kommenttia:

 1. Meilläkin on tuollainen paperitähti ollut jo viitenä jouluna kuusen latvassa. Tein sen silloin tapetista Strömsön ohjella. Taitaa mennä kuuseen taas tänä vuonna :)

  VastaaPoista
 2. Noita palloja pitää yrittää taitella. Saas nähdä kestääkö hermo :)
  Ihania koristeita olet tehnyt <3

  VastaaPoista
 3. Ihania, tähdet onnistuu kyllä, mutta tuota kuusta yritin äsken, en kylläkään ymmärtänyt, kuinka se onnistuisi? Ohjeet löysin, en onnistunut taittelussa??? Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi mahdoton. Minähän niissä? Muhin vaiheeseen pääsit?

   Poista
 4. Kauniita noi koristeet, tähdet ja kuuset sekä nuo kivan malliset pallot. Mikähän niiden nimi olikaan?

  VastaaPoista
 5. Hienoja koristeita! Tykkään varsinkin noista kuusista.Tyttäreni tekee mielellään kaikkea tollaista:) Voisin itsekin kokeilla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Paperista saa edullisesti monenlaista näyttävää :)

   Poista
 6. Wautsi millaisia ihanuuksia olet askarrellut!

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!