perjantai 9. joulukuuta 2016

Yhdeksäs: Piparipullia


Viikonloppu aloitetaan tälläkin kertaa herkullisella leivontapostauksella.

Torttujen ja piparien lisäksi meillä leivotaan joka joulu varsinkin lasten suosikiksi nousseita piparipullia. Pullataikinan teen ihan tavallisella ohjeella ja kaulin taikinan levyksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Piparitaikina kaulitaan samankokoiseksi levyksi, nostetaan pullataikinan päälle ja ne yhdessä kääritään rullaksi ja leikellään pulliksi. Muuten siis ihan samanlaista kuin korvapuustien tekeminen, mutta voit, sokerit ja kaneli korvataan piparitaikinalla.Kattauksessa näkyy meidän uusin muovipintainen pöytäliina, pinnoitettu pellavaliina. Minä olen jo pitkään haaveillut kauniimmasta ja isommasta ruokapöydästä, mutta sitä odotellessa minulla on aina liina pöytää peittämässä. Tavallista liinaa joutuu ihan jatkuvasti pesemään, joten tällainen kostealla helposti puhtaaksi pyyhittävä on ihan ehdoton valinta jatkuvaan arkikäyttöön. Minusta onkin ihana, kun nykyään löytyy tällaisia lähes "oikean" liinan näköisiä, tyylikkäästi pinnoitettuja liinoja. 


P.S. Pinnoitettu pellavaliina ja muffinssien koristeliput on tilattu Annivalista
Siellä on ilmaiset toimituskulut yli 70 euron tilauksilla ja 4,90€ muille jouluun asti. 

6 kommenttia:

 1. Voihan herkut, näyttääpä todella herkullisilta <3
  Mukavaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 2. Tää sun joulukalenteri on ihan huippu! Täytynee käydä kaivaan keijupuutarhasta pieni kuplavolkkari ja tehdä kans jouluauto, pullaa me jo leivottiin, mutta kuulen mielellään miten ne kynttiläkupit paloi, kun itsekkin jemmannut keppejä ja kynttilöitä jo pitkään,mutta oon niin arka kynttilän polttaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :D Kynttiläkuppeja en ole vielä kokonaan polttanut. Vähän tuntuvat savuttavan, en tiedä mistä se johtuu. Minä kerron, kun saan polteltua loppuun.

   Poista
 3. Ihania pullia, pitääkin kokeilla. Mukavaa perjantai-iltaa-

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!