perjantai 2. joulukuuta 2016

Toinen: Jouluoksa ja DIY-jääpuikot


Pökkylän Punasella tuvalla käydessäni ihastuin heidän puotinsa katossa roikkuvaan oksakoristeeseen, johon oli laitettu joulukoristeita roikkumaan. Halusin toteuttaa vastaavan idean kotona. Meidän pihalla kasvaa onneksi useita todella suuria, vanhoja puita, joten oksien metsästykseen ei tarvinnut lähteä kauas. Katkoin lähinnä lehtikuusen käpyisiä oksia, mutta myös vähän koivuja ja solmin ne roikkumaan katosta. Tykkään tuosta karusta kontrastista valkoisen kimaltavalla kuistilla.

Oksat päädyimme koristelemaan itsetehdyillä kuusenkoristejääpuikoilla. Jääpuikkoja askartelimme yhdessä meidän innokkaimman näpertelijän, pian kuusi vuott täyttävän eskarilaisen, kanssa. Pujottelimme varastoistamme löytyneitä erikokoisia helmiä rautalankaan ja solmimme ne nauhalla riippuviksi koristeiksi. Rautalangan väätämisessä olivat apuna siihen tarkoitetut pihdit. Helppoa ja nopeaa hommaa, ja lopputuloksena edullisia koristeita.
16 kommenttia:

 1. Voi että, minäkin haluan tuollaisen kuistin. ♥
  Ja onhan siellä enkelikin. :)

  Tuo oli kyllä kaunis idea, meidän levykattoon vaan ei oikein saa mihinkään kiinni. Täällä vanhainkodilla (tai eihän niitä enää sillä nimellä saa sanoa :D) on tehty joka vuosi käytävän kattoon risuista ja jouluvaloista tuollainen juttu. On ne kyllä kauniita.

  Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuisti on kyllä ihana ♥ Oksat ovat kyllä edullinen ja näyttävä koriste!

   Poista
 2. Ihana lopputulos...tuo luonnon sisään! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 3. Miten kaunis oksa ihanalla kuistilla! <3
  Tuollaisesta oksasta olen itsekin haaveillut, meillä vaan on betonikatto joten koukun tms. kiinnittäminen ei olekaan niin yksinkertaista. ;)

  Hyvää viikonloppua teille sinne! :)

  T: Emppu / Iloa ja Unelmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonikattoon on tosiaan haastavampi 😃 Ihanaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 4. Kaunis oksakoriste ja jääpuikot!

  VastaaPoista
 5. Minä kans ihastelin sitä pökkylän karahkaa. Sellainen olisi just hyvä tuohon ruokapöydän päälle,kun muutenkin tykkään juhlissa roikottaa siinä koristeita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pökkylässä oli vielä komeamman kokoinen kuin meillä. Ihana idea minusta ja sopisi kyllä tosi hyvin joulupöydänkin päälle.

   Poista
 6. Minä kans ihastelin sitä pökkylän karahkaa. Sellainen olisi just hyvä tuohon ruokapöydän päälle,kun muutenkin tykkään juhlissa roikottaa siinä koristeita

  VastaaPoista
 7. Lisäsin joulukalenterisi blogini kalenterilistaukseen. Ihanaa joulun odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ♥ Täytyykin käydä katsomassa, mitä muuta sieltä löytyy 😊

   Poista
 8. Kaunista <3 Miten ihana idea nuo jääpuikot.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Mukana :-) ihanan jouluisia kuvia! jasminella82 @gmail.com

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!